20 Eylül 2024 Cuma

HDP'li vekillerin Midyat Mülteci Kampı'nı ziyareti gerekçesiz engelleniyor

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, Mardin Milletvekili Pero Dündar ve Tuma Çelik'in Mardin Midyat Mülteci Kampı'nı ziyaretleri gerekçesiz bir şekilde engelleniyor.
Midyat Mülteci Kampı'ndaki Êzidîlerin şikayetleri üzerine kampı ziyaret etmek isteyen HDP milletvekillerinin başvurularına 2 yıldır cevap verilmedi. Konuya ilişkin Meclis'e sunulan önerge ve kanun teklifine de cevap verilmedi.
 
HDP Milletvekili Feleknas Uca, Pero Dündar ve Tuma Çelik'in en son Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uluslararası Koruma Dairesi Başkanlığı'na yaptıkları başvuruya da herhangi bir yazılı cevap verilmedi, telefon görüşmesi sırasında taleplerinin ret edildiği ifade edildi. Savaş nedeniyle topraklarını terk etmek zorunda kalan Êzidîleri ziyaret etmek isteyen HDP'lilere herhangi bir gerekçe ise sunulmadı.
 
Ziyaretin engellenmesi üzerine Feleknas Uca ve Tuma Çelik kamp dışında Êzidîlerle görüştü. Êzidî mülteciler Ağustos sonuna kadar kampın boşaltılarak Hatay, Kilis ve Maraş'taki mülteci kamplarına sürgün edilmek istendiklerini milletvekillerine ifade etti.