20 Eylül 2024 Cuma

HDP'li vekiller Çepni ve Kemalbay halkla bayramlaştı

Halkla bayramlaşan HDP İzmir Milletvekilleri Serpil Kemalbay ve Murat Çepni ekonomik krize ilişkin değerlendirmede bulundu. "Biz aynı gemide değiliz" diyen Çepni, ekonomik krizin sorumlusunun işçi ve emekçiler değil egemenlerin ve siyasi iktidarın olduğunu krizin faturasını da onların ödemesi gerektiğini ifade etti. Kemalbay ise ekonomik krizin emekçileri soyma aracı olduğunu belirtti.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekilleri Murat Çepni ve Serpil Kemalbay, İzmir ve Denizli'de halkla bayramlaştı.
 
HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, HDP Denizli İl binasında halkla bayramlaşma programına katıldı. Halkla birlikte yeni dönemi tartışan Çepni, 24 Haziran seçim sonuçlarını ve ekonomik krizi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
ÖRGÜTLÜLÜĞÜ YÜKSELTMEMİZ GEREKİYOR
 
"24 Haziran'da faşist bloka karşı HDP zafer kazanmıştır. Biz bu kazanıma yaslanarak kendi örgütlülük düzeyimizi yükseltmeliyiz. Bu süreci örgütsel seferberlik olarak tarifliyoruz. Aynı zamanda niteliğimizin de yükseltilmesi gerekiyor" diyen Çepni, örgütsel çalışmayla siyasal çalışmanın birleştirilerek niteliğin yükseltilmesinin gerektiğini belirtti.
 
KRİZİN FATURASINI İKTİDAR ÖDESİN
 
"Örgütlülüğün büyütülmesinin tek çözümü siyaset yapma, yeni alanlara açılma ve halk örgütlenmesini sağlayacak meclisler kurmaktır" diyen Çepni, ekonomik krize de değindi.
Çepni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Aynı gemideyiz' söylemine değinerek "Biz aynı gemide değiliz" dedi ve  ekonomik krizin sorumlusunun işçi ve emekçiler değil egemenlerin ve siyasi iktidarın olduğunu krizin faturasını da onların ödemesi gerektiğini ifade etti.
 
SALDIRILAR BİZİ YILDIRAMAZ
 
HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ise İzmir il binasında halkla bayramlaştı. 24 Haziran’da yapılan seçimin ardından bütün baskı, şiddet ve yok saymaya karşı partilerinin mücadelesini sürdürdüğünü belirten Kemalbay, "Partimizi yok etmeye çalışanlar bizlerin bu buluşmalarını gördükçe daha da öfkeleniyorlar ve saldırılarını yükseltiyorlar. Ama her gelen saldırı karşısında bizim ne kadar dirençli ve köklü olduğumuzu biliyorlar. Türkiye halkları barış için bir araya geldiler ve ellerini birleştirdiler" dedi.
 
Abdullah Öcalan üzerine uygulanan tecrit politikalarını eleştiren Kemalbay, "Bu politika barışın kazanmaması için, halkların dayanışma içerisinde eşit ve özgür yaşamın önünde engel oluşturmak için ortaya konulan bir savaş politikasıdır" diye ifade etti.
 
KRİZ YOKSULLARIN SOYULMASIDIR
 
Bayram denilen kavramın ezilenlerin yanında olmak olduğunu dile getiren Kemalbay, "İnsanların açlıktan öldüğü günleri yaşıyoruz. Türkiye büyük bir ekonomik krizin içinden geçiyor. Yoksulların cebine el uzandığını görüyoruz. Fakat sanki büyük bir başarı elde edilmiş gibi yansıtılıyor. Bu dış düşmanlara karşı zafer değil yoksuların emekçilerin soyulmasıdır" diye ifade etti.
 
DERSİM'DEKİ YANGIN SAVAŞ POLİTİKASIDIR
 
Dersim’de ormanların yakılmasına da tepki gösteren Kemalbay, "Bu yangınlar sadece ormanları yakmıyor. Bütün canlıları yok ediyor. Kürdistan dağlarındaki bu yangınları gündemleştirme ve savaş politikalarına karşı sesimizi yükseltme göreviyle karşı karşıyayız. Biz bu mücadeleyi büyüterek el birliği ile birlikte dayanışarak yapabiliriz ve antifaşist mücadeleyi başarabiliriz" dedi.