25 Eylül 2024 Çarşamba

HDP'li gençlere gözaltında işkence

HDP Gençlik Meclisleri üyelerine yönelik operasyonda gözaltına alınan 36 kişiye, gözaltında işkence yapıldı. Ters kelepçe ve kaba dayak işkencesine maruz kalan gençlere, "Devlet yetkilisi" olduğunu söyleyen kişiler tarafından "sohbet" adı altında sorgulandıkları ve tutuklamayla tehdit edildikleri belirtildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisleri üyelerine dönük İstanbul merkezli başlatılan soruşturma kapsamında 8 Kasım'da 36 kişi gözaltına alındı. Dün adliyeye götürülen 36 kişinin gözaltı süreleri, 4 gün daha uzatıldı.

KAMERASIZ ODADA İŞKENCE
Avukatlar, gözaltında bulunan gençlerden Metin Yılmaz'ın, adliyeye götürüldükten sonra getirildiği emniyette çıplak aramayı reddettiği için kamerasız bir odada, vücudunda iz kalmayacak şekilde işkenceye maruz kaldığını kaydetti. Yılmaz'ın yürümekte zorlandığı bildirildi.

DOKTOR İŞKENCEYİ RAPORLAŞTIRMADI
Avukatlar, sağlık raporu için hastaneye götürülen HDP'li gençlerin bileklerine takılan kelepçelerin fazla sıkılmasından dolayı, morluklar oluştuğunu aktardı. Bunun için rapor almak isteyen gençlerin doktor tarafından odada çıkarıldığı kaydedildi.

Avukatlar, tüm uyarılara rağmen müvekkillerine ters kelepçe takılarak adliyeden çıkarıldıklarını da aktardı.

Ayrıca, "Devlet yetkilisi" olduğunu söyleyen kişilerin HDP'li gençleri "sohbet" adı altında sorgulamaya çalıştıkları ve tutuklamayla tehdit edildikleri de söylendi.