6 Ekim 2024 Pazar

HDP'li gençler: Emine annenin talebi talebimizdir

Urfa Adliyesi önünde "adalet" mücadelesini sürdüren Şenyaşar ailesini ziyaret eden HDP'li gençler, ailenin mücadelesini sahiplenme çağrısı yaparak "Emine annenin talebi talebimizdir" dedi.

AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı "adalet" nöbetine destek ziyaretleri devam ediyor. HDP üyesi üniversiteli gençler Şenyaşar ailesini ziyaret etti.

Anne Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar kendilerini ziyaret eden gençleri "Sadece adalet istiyoruz" yazılı döviz ile karşıladı.

Anne Emine Şenyaşar, desteklerinden dolayı gençlere teşekkür ederek saldırı günü ve sonrasında yaşadıklarına dair aktarımlarda bulundu.

Ziyarette konuşan Zilan Güleser, Şenyaşar ailesinin mücadelesinin 78'inci gününe girdiğini belirterek, "Şenyaşar ailesinin AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınları tarafından katledildiğini, bizzat AKP eli ile üzerinin örtüldüğünü biliyoruz" dedi.

Saldırılar ile ilgili dava dosyalarına değinen Güleser, "Yasama ve yargının bir bütünen saray tetikçilerinin elinde olduğunu ailenin katledilmesinin hemen ardından Fadıl Şenyaşar'ın tutuklanması ve davanın tamamen Şenyaşar ailesinin aleyhine işlemesinden görüyoruz" şeklinde konuştu.

Şenyaşar ailesinin adalet mücadelesinin sahiplenilmesi çağrısı yapan Güleser, "Herkes bu onurlu hak arayışında faillerden hesap sormalıdır. Bizler HDP'li üniversiteliler olarak AKP ve işbirlikçilerinin faili olduğu ve üstünü örtmeye çalıştığı bu davanın hesabını soracağımızın sözünü veriyoruz. Emine annenin talebi, talebimizdir. Davası, davamızdır" diye belirtti.

Ziyaretlerinden dolayı gençlere teşekkür eden Ferit Şenyaşar, "Siz gençlere daha iyi bir gelecek bırakmak için buradayız. Biz bir adaletsizliğe uğradık arkamızdan gelen çocuklarımız geçlerimiz böyle bir adaletsizliğe uğramamaları için mücadele ediyoruz. Direneceğiz, dayanışma ile ayakta kalacağız. Dayanışmaların büyütülmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. 

Ailenin yanından ayrıldıktan sonra polis HDP'li geçlere GBT yaptı. Polis uzun süre güneş altında beklettiği gençlere "Kim tarafından gönderildikleri, neden Urfa'ya geldikleri" gibi sorular yöneltmesi dikkat çekti.