22 Eylül 2024 Pazar

HDP'li genç kadınlar 8 mart şenliğinde buluştu

HDP Genç Kadın Meclisi, Mardin'de kadın şöleni düzenledi. HDP'li genç kadınların başlattığı "Mor seferberlik" kampanyası kapsamında yapılan etkinlikte, kadınların özgürleşene kadar direneceği vurgulandı.

Genç kadınların "Mor seferberlik" kampanyası kapsamında düzenlediği şölende konuşan parti sözcüsü Ebru Günay, iktidarın devrimci, demokrat gençlere yönelik düşmanlık politikası yürüttüğünü belirterek, "Her yerde gençleri özellikle genç kadınları hedefleyerek onları yıldırmaya çalışıyor. Ama bugün Mardin'de de gördük sizler, 'genç başladık, genç başaracağız' diyen bir hareketin ardıllarısınız. Bu coşkuyla, moralle iktidara karşı, faşizme karşı örgütlü gençler, HDP'li gençler her yerde mücadele etmeye devam edecekler. Bizler sizden aldığımız moral ve gençliğin coşkusuyla Newroz'u karşılayacağız" diye konuştu.

'MÜCADELEDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ'
HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran da, Türkiye, Kürdistan ve dünyada erkek egemen iktidarların kadın iradesini, kadın mücadelesini hedef aldığını kaydetti. Son bir bir yıl içinde onlarca kadının erkek şiddeti sonucu katledildiğini hatırlatan Başaran, "İktidar buna göz yumdu. Gülistan Doku bir yılı aşkın bir süredir bulunamadı. Çünkü biliyoruz ki Kürdistan'da kaybolunmaz, kaybettirilir. Hala Gülistan Doku'nun akıbeti hakkında iktidardan bir cevap yok. İpek Er, bir uzman çavuş tarafından tecavüze uğradı, günlerce hürriyetinden yoksun bırakıldı, intihara sürüklendi ama faili Musa Orhan, iktidarın en üstündeki kişilerce korundu, elini kolunu sallayarak sokaklarda gezmeye devam ediyor" diyerek, şiddet faili erkeklerin nasıl korunduğunu anlattı.

İktidarın kadınları özellikle de genç kadınlara yönelik saldırılarını arttığırdığına dikkat çeken Başaran, "HDP'li genç kadınların yürüttüğü siyaset nedeniyle kaçırmalar, gözaltılar, tutuklamalar, sindirme politikası ile karşı karşıya. İktidar bugün güçsüzlüğünden saldırıyor, kadınlardan en fazla da genç kadınlardan korktuğu için saldırıyor. Ama genç kadınlar bugün burada, Mardin'de bir kez daha bu politikalara karşı diz çökmeyeceklerini en yüksek sesle dile getirdi" diye konuştu.

İktidarın tutuklama saldırıları karşısında kadınların geri adım atmadığını belirten Başaran şunları söyledi: "Bir tutuklanan arkadaşımızın yerini onlarca arkadaşımız doldurarak cevap verdi. Tehditlerinin, cezaevlerinin, saldırılarının, kaçırmalarının, ajanlaştırma girişimlerinin hepsini biz kadınlar hep beraber boşa çıkardık. Kadınlar iktidarın korkusu olmaya devam edecek. Yıllardır kadınların öncülüğünde yürüyen özgürlük mücadelesi mutlaka sonuca ulaşacak."

Kadınların 8 Mart'ını kutlayan Başaran, "Bütün zorlukları aşa aşa bu salonu doldurmanız iktidara büyük mesajdır. Mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Başarmaya çok yakınız. Bu 8 Mart'ta bunu alanlarda göstereceğiz. Siz  dönüştürücü güçsünüz bu yüzden çok heyecanlıyım. Mücadele etmekten, yaşamımızı savunmaktan, bu politikaları boşa çıkarmaktan vazgeçmeyeceğiz. Kadınların gücünü ve direngen halini alanlarda bir kez daha göstereceğiz. Sizinle birlikte dünyanın her yanındaki kadın yoldaşlarımın 8 Mart'ını kutlarım" diye konuştu.

'ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ KAZANANA KADAR DİRENİŞTEYİZ'
Etkinliğe katılan HDP Milletvekili Dersim Dağ konuşmasını Kürtçe yaptı. HDP'li genç kadınlar olarak "Mor seferberlik" kampanyası başlattıklarını hatırlatan Dağ, "Erkek egemenliği tarafından katledilen, ona direnen tüm kadınlardan güç alarak mücadelemizi sürdürüyoruz. Bugün de final etkinliğimizi genç kadınlarla yapıyoruz. Söz veriyoruz özgürlüğümüzü kazanana kadar direnişteyiz" dedi.

Genç kadınların yöresel kıyafetleriyle katıldığı etkinlik halaylarla devam etti.