21 Eylül 2024 Cumartesi

HDP'li Erbaş ve Oba tahliye edildi

HDP İstanbul eski İl Eşbaşkanı Doğan Erbaş ve Kasım Oba'nın aralarında bulunduğu 12 siyasetçinin yargılandığı davanın 7. duruşması görüldü. Duruşmada Erbaş ve Oba tahliye edildi. Duruşma 14 Mayıs 2019 tarihine erteledi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul eski İl Eşbaşkanı Doğan Erbaş'ın da aralarında bulunduğu 2’si tutuklu 12 partilinin yargılandığı davanın 7. duruşması, Çağlayan'da bulunan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
 
Siyasetçilerin "Örgüt propagandası yapmak" ve "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla yargılandıkları davanın duruşmasına tutuklu Doğan Erbaş ve Kasım Oba ile tutuksuz yargılanan siyasetçiler katıldı. Özgürlükçü Hukukçular Derneği'nden (ÖHP) avukatlarında katıldığı duruşmayı tutuklu siyasetçilerin aileleri ile HDP İstanbul il ve ilçe yöneticileri izledi.
 
Duruşmada ilk olarak söz alan Erbaş, her duruşma neredeyse bir heyetin değiştiğini dile getirerek, heyet değişikliğiyle dosyalarının iyi incelenmediğini kanısını kendilerinde oluşturduğunu söyledi. 22 aydır tutuklu olduğunu hatırlatan Erbaş, tutukluluğunun infaza dönüştüğünü belirterek tahliyesini talep etti. Bir siyasi partinin eşbaşkanı olduğunu belirten Erbaş, "Biz muhalif bir parti olarak, kimi güncel gelişmelere dair düşüncelerimizi sunduk. Bu siyasi bir partinin varlık nedenidir. Eleştiride bulunmak tüm toplumu geliştiren bir şeydir" dedi. Ardından söz alan tutuklu Kasım Oba da tahliye talebinde bulundu.
 
Avukatların yaptığı savunmanın ardından verilen aranın ardından mahkeme heyeti, Erbaş ve Oba'nın tahliyesine karar vererek bir sonraki duruşmayı 14 Mayıs 2019 tarihine erteledi.