25 Eylül 2024 Çarşamba

HDP'den Yetişkin kardeşlerin cenazesi için açıklama: Üzerimize düşeni yapmaya hazırız

HDP Halklar ve İnançlar Komisyonu Sözcüsü Nimetullah Erdoğmuş, Fatih'te intihar eden 4 kardeşin cenazesinin 4 gün geçmesine rağmen defnedilmemesini "Bu topluma insanca yaşam koşulları sunmayan sistemin utancı cenazelerin yerde kalmasıyla devam etmektedir" şeklinde eleştirdi. Erdoğmuş, "Üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Halklar ve İnançlar Komisyonu Sözcüsü Nimetullah Erdoğmuş, Fatih'te intihar eden Yetişkin kardeşlerin cenazelerinin 4 gün geçmesine rağmen defnedilmemesiyle ilgili açıklama yaptı.

Yetişkin kardeşlerin ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyen Erdoğmuş, her insanın inançlarına uygun bir şekilde uğurlanması ve defnedilmesi hakkına sahip olduğunu belirtti. Ölümün üzerinden 4 gün geçmesine rağmen cenazelerin alınmamasına ilişkin Erdoğmuş şunları kaydetti:

"Toplumsal barış ve huzur ortamının bozulduğu, birçok vatandaşımızın ekonomik sıkıntılarla mücadele etmeye çalıştığı bugünlerde acı ve trajik ölüm haberleri alıyoruz. Fatih’te 4 kardeşin içeceklerine siyanür katarak hayatlarına son vermesinin üzerinden 4 gün geçmesine rağmen cenazelerini kimse almadı. Her vatandaşımızın inançlarına uygun bir şekilde uğurlanması ve defnedilmesi hakkı vardır. Bu topluma insanca yaşam koşulları sunmayan sistemin utancı cenazelerin yerde kalmasıyla devam etmektedir. Bu trajik olayda hayatını kaybedenlere karşı son görevimizi yerine getirmek inançlarımızın da gereğidir."

4 kardeşin defnedilmesi için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyleyen Erdoğmuş, "Müteveffa 4 yurttaşımıza karşı son vazifenin yerine getirilmesi hususunda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Yaşanan trajedi bir toplumsal trajedidir ve halkımızı da bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.