20 Eylül 2024 Cuma

HDP'den stagflasyon uyarısı

HDP Emek, Ekonomi ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Günay Kubilay "Türkiye, AKP ve Tek Adam Rejimi ile bir ekonomik çöküntüye sürüklenmektedir" dedi. Halkların Demokratik Partisi'nin ekonomiden sorumlu eş başkan yardımcısı Günay Kubilay, "Türkiye; yüksek işsizlik, yüksek enflasyon, yüksek kur ve yüksek faiz fasit dairesi içerisinde stagflasyonist bir eğilime AKP eliyle kapılmıştır. Tek adam rejimi toplu zamlara yol açmaktadır" açıklamasında bulundu.

Günay'ın yaptığı açıklamadan bazı detaylar şu şekilde:

"Yıllık enflasyon hedefinin 2,45 puan üzerinde açıklanan TÜFE oranı ve yüzde 25 oranında açıklanan Yİ-ÜFE oranı göstermektedir ki hem Merkez Bankası hem de AKP kamuoyunu yanıltmaktadır. Tekrar söylüyoruz: Merkez Bankası Başkanı’nın revizyon olarak açıkladığı yüzde 60’lık enflasyon hedefi sapması öngörüsüzlüktür, vizyonsuzluktur, plansızlıktır.

"AKP’nin mevcut OHAL rejimini kalıcılaştırması, çatışmacı bir siyaseti tercih etmesi, güvenlik harcamalarını arttırması enflasyonun hızla yükselmesine neden olmaktadır. Ülkede çözüm sürecinin sonlandırılması, Ortadoğu’da militarist ve yayılmacı politika tercihleri yüksek bütçe açığına ve zamlara neden olmaktadır. Halkı açlık ve yoksulluğa, yani acı reçeteye mahkum görenler, büyük bir yanılgı içinde olduklarını da bilmelidir."