30 Eylül 2024 Pazartesi

HDP'den 6 Ağustos mitinge çağrı

6 Ağustos'ta İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek mitinge çağrı yapan HDP Diyarbakır İl Örgütü, bu düzenden, yoksulluktan, eşitsizlikten rahatsız olan, savaş siyasetine hayır diyen herkesi mitinge davet etti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, "Çözüm Biz'de savaşlara ve sömürüye hayır" şiarıyla 6 Ağustos'ta İstasyon Meydanı'nda miting düzenleyecek. Yenişehir İlçe Örgütü'nde bir basın toplantısı düzenleyen HDP mitinge katılım çağrısı yaptı. 

HDP Milletvekili İmam Taşçıer, Diyarbakır İl Eşbaşkanları Gülistan Atasoy ve Zeyat Ceylan ile çok sayıda kişinin katıldığı basın toplantısında çalışmanın nasıl yürütüldüğü hakkında bilgi verildi. Söz alan Ceylan hafta boyunca 25 milletvekilinin katılımıyla çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti. Mitinge yoğun katılım beklediklerini dile getiren Ceylan, "AKP-MHP iktidarı halkın rızası ile iktidarda değil. Bizler zor ve baskı şartları altında mücadele ediyoruz. Kürt halkına, dostlarına ve demokratik siyasete yaptıkları haksızlıkları saatlerce anlatabiliriz. Mitingimiz sürece cevap olacaktır" dedi.

Muhalefetin sessizliğini eleştiren Ceylan, "Birlikte ancak bunlardan kurtulup, topluma nefes aldırabiliriz. AKP'nin tecrit ve savaş politikalarına karşı sesimizi çıkarmalıyız. Sesi yükseltirsek, toplum da halk da gereken cevabı verecektir. Çözüm Üçüncü Yol'dur. Çözüm HDP'dir. 6 Ağustos'ta çözüm biziz, çözümün sesi biziz diyeceğiz" dedi.

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy ise "Neden 'savaş ve sömürüye hayır' diyoruz. Savaş ve yoksulluk bu coğrafyada yaşayan halkları cendereye alan iki temel sorun. AKP-MHP iktidarı bu tercihi yaratanlar ama bunun bedelini ödeyenler ise halklar. Savaş sebeptir ama yoksulluk, ekonomik kriz nedendir" dedi. AKP-MHP'nin savaşın bedelini halklara ödetmeye çalıştığını söyleyen Atasoy, "Savaşın maliyetini göç yollarında olanlar, Kürt halkı olarak kimliğimize, dilimize saldırılarla ödüyoruz. Kadın katliamları ve geleceksiz gençlerimizle bu bedeli ödüyoruz" dedi.

AKP'nin iktidarını sürdürmek için savaş siyasetine başvurduğunu ifade eden Atasoy, "Savaş halkların değil, iktidarını devam ettirmek isteyen AKP-MHP ve bölgede güç sağlayan egemenlerin savaşıdır. Biz Kürt halkı olarak tüm halklara, ölümden başka bir şey getirmeyen savaşa karşı yine alanlardayız. Yeni bir miting düzenliyoruz. Yoksulluk, açlık, sefalet sürmesin diye 6 Ağustos'ta bu düzenden, bu yoksulluktan, bu eşitsizlikten rahatsız olan herkesi İstasyon Meydanı'na bekliyoruz. Halkın gerçekliğini duyurmak için İstasyon Meydanı'ndayız. Ortak yaşam mücadelesine sahip çıkmak için meydandayız" ifadelerini kullandı.