23 Eylül 2024 Pazartesi

HDP Ürdün temaslarını sonlandırdı

Ürdün temaslarını sonlandıran HDP Ortadoğu Masası Eş Sözcüleri Hatimoğulları ve Koçyiğit, siyasi parti ve sendikalar görüşmelerde HDP'ye yönelik kapatma davası başta olmak üzere artan saldırılara karşı destek ve dayanışmada bulunacaklarının sözünü verdi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ortadoğu Masası Eş Sözcüsü Tülay Hatimoğulları Oruç ve Gülistan Kılıç Koçyiğit'ten oluşan HDP heyetİ, 6-9 Kasım tarihleri arasında Ürdün'e ziyarette bulundu. 

HDP Heyeti ziyaret kapsamında Ürdün Halkın Birliği Partisi, Ürdün Demokratik Halk Partisi, Ürdün Komünist Partisinin yanı sıra kadın örgütlerinin temsilcileri, Bağımsız İşçi Federasyonu Başkanı ve iş kolları temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşmelerde bölgesel sorunlar, Kürt sorunu ve Filistin sorunları başta olmak üzere Türkiye-Ürdün ilişkileri, Ortadoğu'da kalıcı barışın tesisi için ortak mücadele yolları gibi başlıklar gündeme gelmiştir. Görüşülen siyasi parti, kadın ve sendika temsilcileri partimize yönelik kapatma davası başta olmak üzere artan saldırılara karşı destek ve dayanışma içerisinde olduklarını ifade etmişlerdir. Heyetimiz ayrıca partimizle kesintisiz dayanışma içerisinde bulunan Filistin direnişinin sembol isimlerinden Leyla Xalid'i evinde ziyaret etmiştir.