3 Ekim 2024 Perşembe

HDP: Sağlık emekçilerinin iş bırakma eylemini destekliyoruz

Hekimler Türk Tabipleri Birliği'nin çağrısıyla yarın g(ö)reve çıkıyor. HDP, sağlık emekçilerinin taleplerini ve iş bırakma eylemlerini desteklediklerini açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) çağrısıyla yarın yapılacak iş bırakma eylemini desteklediklerini açıkladı.

HDP Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonu Eş Sözcüsü Samet Mengüç, iktidarın 20 yıla yakındır uyguladığı ve Sağlıkta Dönüşüm Programı adını verdiği neoliberal sağlık politikalarıyla hastaları müşteri, sağlık emekçilerini ise parça başı üretim esasına dayalı işçiler olarak görüldüğüne işaret etti.

Toplum sağlığının ciddi bir tehliye girdiğini belirten Mengüç, sağlık emekçilerinin artan iş yükü ve güvencesiz çalışma koşullarına dikkat çekti.

AKP'nin sağlık politikalarının sağlık talebini arttırmak ve halkı potansiyel müşteri yapmak olduğunu kaydeden Mengüç, sağlık emekçilerinin taleplerini sahiplendiklerini ve kendi talepleri olarak gördüklerini belirtti. Yarın yapılacak iş bırakma eylemini desteklediklerini vurgulayan Mengüç, "Tüm vatandaşlarımızı da daha sağlıklı ve nitelikli bir sağlık hizmeti alabilmeleri için sağlık çalışanlarıyla dayanışmaya çağırıyoruz" dedi.