21 Eylül 2024 Cumartesi

HDP: İzmir'deki partililerimiz derhal serbest bırakılsın

İzmir'de bu sabah gözaltına alınan HDP'liler ile ilgili açıklama yapan HDP İzmir İl Eşbaşkanları Semra Uzunok ve Çerkez Aydemir, gözaltıların derhal serbest bırakılmasını istedi.
HDP İzmir İl Eşbaşkanları Semra Uzunok ve Çerkez Aydemir, bu sabah saatlerinde İzmir'de yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 13 HDP'liye ilişkin yazılı açıklama yaptı.
 
Açıklamada, "Bu hukuki dayanağı olmayan gözaltı için gerekçeyi bilmiyoruz; soruyoruz: HDP'li oldukları için mi yoksa sadece devrim ve demokrasi için mücadele ettiklerinden mi gözaltına alındılar" denildi.
 
Bu dönemde yaşanan gözaltıların HDP'yi karalamaya yönelik olduğunu ifade edilen açıklamada, uydurma gerekçelerle yapılan bu gözaltı ve tutuklamalarla HDP'nin demoralize edilmek istendiğinin altı çizildi.
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Ama yılmıyoruz. Binlerce tutsak, binlerce yönetici, binlerce destekçiyle biz çokuz, onlar çok az! Bizler bu toplamla faşist yükselişe izin vermiyoruz, bu toplamla direniyoruz ve bu toplamla özgürlüğü kazanacağız. 
 
"Gözaltıyla korkutulmak istenen gençliğin Ege konferansını topladığında söylediği sloganı hatırlatıyoruz: Sonu ne olursa olsun muhteşem olacak. 
 
"İzmir Emniyeti'ni hukuksuzluğa son vermeye çağırıyoruz, gözaltılar derhal serbest bırakılsın."