23 Eylül 2024 Pazartesi

HDP İl Eşbaşkanları toplantısı sonuçlandı

HDP Eş Genel Başkanlarının katılımıyla Genel Merkez binasında düzenlenen il eşbaşkanları toplantısında; yerel seçimler, Abdullah Öcalan?a uygulanan ağırlaştırılmış tecrit ile açlık grevi eylemleri tartışıldı.
HDP Eş Genel Başkanlarının katılımıyla Genel Merkez binasında düzenlenen il eşbaşkanları toplantısı sona erdi. Toplantıda yerel seçimler, Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecrit ile açlık grevi eylemleri tartışıldı.
 
Halkların siyasi iradesini eksiksiz biçimde sandığa yansıtacak etkili bir seçim kampanyasının nasıl yürütüleceği konusunda kapsamlı tartışmalar yürütüldü.
 
Seçim süreci boyunca tecrit ve açlık grevlerine dönük eylem ve etkinliklerle seçim çalışmalarının paralel gitmesi gerektiği, bu konuda yapılacak çalışmalarda bu eşgüdümün sağlanmasının son derece önemli olduğu sonucuna varılan toplantıda, büro açılışları, mitingler, halk buluşmaları gibi seçim çalışmalarında bu yaklaşıma sahip çıkılması konusunda görüş birliğine varıldığı belirtildi.
 
HDP, "Bütün tartışma ve değerlendirmelerde, önümüzdeki günlerde daha etkin ve kapsamlı eylemsellikler geliştirmenin elzem olduğuna vurgu yapılmış ve bu tutum kararlaştırılmıştır. Meclis grubumuzun, il ve ilçe örgütlerimizin özgün ve yaratıcı eylem ve etkinlikler geliştirmesi gerektiği tespit edilmiştir" dedi.