23 Eylül 2024 Pazartesi

HDP heyeti: Ulusal birlik yolunda yürümeye devam edeceğiz

Meral Danış Beştaş ve Mahmut Toğrul başkanlığındaki HDP heyetinin Güney Kürdistan'taki temasları devam ediyor. Heyet adına konuşan Meral Danış Beştaş, "Mam Celal'in ulusal birlik yolunda yürümeye devam edeceğiz" dedi. 

Milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Mahmut Toğrul başkanlığındaki Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyeti Güney Kürdistan'a gitti. Heyet, Goran Hareketiyle görüştükten sonra Kürdistan Bölgesel Hükümeti Başkan Yardımcısı ile bir araya geldi. 

CELAL TALABANİ'NİN MEZARI ZİYARET EDİLDİ
Heyet, daha sonra Qubad Talebanî ve YNK İlişkiler Bürosu yöneticisi Cemal Tahîr görüştü. Heyet Qubad Talebanî ile görüştükten sonra eski YNK Genel Sekreteri Celal Talabani'nin Süleymaniye'nin Dabaşan Tepesi'ndeki mezarını ziyaret ederek çelenk bıraktı.

'MAM CELAL ULUSAL BİRLİK İÇİN BÜYÜK ÇABA VERDİ'
Heyet adına burada kısa bir konuşma yapan Meral Danış Beştaş, Celal Talabanî'yi anarak şunları söyledi: "Mam Celal, ulusal birlik için büyük çabalar verdi. Mam Celal'i saygıyla anıyoruz. Mam Celal'in ulusal birlik yolunda yürümeye devam edeceğiz."

'BİZ BİRAKUJİ İSTEMİYORUZ'
Beştaş, "Biz birakuji istemiyoruz, birakuji Kürtlere hiç bir zaman faydası olmadı. Biz diyoruz neresi olursa olsun Kürt halkının birbirine karşı durmaması ve kardeş kanı akmaması gerektiğini söylüyoruz. Bize kardeşimizi öldürmeyi aşılamak isteyenlere karşı durmalıyız" dedi. 

HDP heyetinin bölgedeki temasları devam edecek.