21 Eylül 2024 Cumartesi

HDP Genel Merkez çalışanı Yalçın kaçırılmaya çalışıldı

HDP Genel Merkez çalışanı Fahri Yalçın, polisler tarafından kaçırılmaya çalışıldı. Yalçın, kaçırma girişimine ilişkin suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkez çalışanı Fahri Yalçın, genel merkez binasından çıkıp evine giderken polisler tarafından kaçırılmaya çalışıldı. Tahran Caddesi üzerindeki otobüs durağında yanına gelen iki kişi kendini polis olduğunu söyledi ve Yalçın'a "Biraz sohbet edeceğiz" diyerek, zorla araca bindirmeye çalıştı.
 
ZORLA ARACA BİNDİRMEYE ÇALIŞTILAR
 
Konuya ilişkin Mezopotamya Ajansı'na (MA) bilgi veren Yalçın, otobüs durağına giderken iki kişinin arkasından seslendiğini ve kim olduklarını sorduğunda polis olduklarını ve konuşmak istedikleirni söyleyip zorla araca bindirmeye çalıştıklarını söyledi. "Ben kendilerini tanımadığımı söyleyince, koluma girip beni araca doğru götürmeye çalıştılar. Ben araca varmadan ellerinden kurtulup kaçtım ve tekrar genel merkez binasına geldim" diyen Yalçın, kaçırma girişimine ilişkin suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.
 
DAHA ÖNCE DE MİT KAÇIRMIŞTI
 
Fahri Yalçın 2016 yılının Eylül ayında MİT elemanı olduklarını söyleyen kişiler tarafından kaçırılmıştı. Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne yakın Kazım Karabekir Caddesi’nde, içinde 3 kişinin olduğu araçla kaçırılan ve kendilerini Başbakanlık Milli İstihbarat Teşkilatı’na bağlı çalışanlar olarak tanıtan bu kişiler, Yalçın'ı Keçiören’de bir pastaneye götürerek kendisinden HDP Genel Merkezi hakkında sorular sormuştu.