25 Eylül 2024 Çarşamba

HDP Gençlik Meclisi: Üyelerimizi derhal serbest bırakın

HDP Diyarbakır Gençlik Meclisi, gözaltına alınan 36 arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını istedi.

İstanbul merkezli 8 Kasım'da yapılan ev baskınlarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyesi 36 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin Diyarbakır'da basın açıklaması yapıldı.

HDP Diyarbakır Gençlik Meclisi tarafından Bağlar İlçe Örgütü'nde yapılan açıklamaya, Diyarbakır milletvekilleri Musa Farisogulları ve Saliha Aydeniz ile Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyat Ceylan ve gençler katıldı.

'KARANLIK BİR ODADA İŞKENCE'
HDP Diyarbakır Gençlik Meclisi Üyesi Abdulbahri Mavlay tarafından yapılan açıklamada, meşruiyeti günden güne azalan, savaş, zor ve baskıyla iktidarını sürdürmeye çalışan AKP-MHP faşist bloğunun siyasi soykırım operasyonlarına bir yenisini daha eklediği ifade edildi.

Mavlay, yapılan ev baskınlarda 6'sı yürütme kurulu üyesi olmak üzere 36 gençlik meclisi üyesinin gözaltına alındığını belirtti.

Arkadaşlarının çıplak arama ve işkenceye maruz bırakıldığını söyleyen Mavlay, "Diyarbakır'da gözaltına alınan yürütme kurulu üyelerimizden Gülistan Yılmaz, Ağrı'da gözaltına alınan Nurullah Özğun, İzmir'de gözaltına alınan Alaaddin Adanır ve il dışından getirilen diğer arkadaşlarımız çıplak arama ve işkenceye maruz bırakılmış. Yine aynı şekilde haklarındaki 4 günlük gözaltı kararı uzatılmasına dönük adliyeye getirilen yoldaşlarımız, ters kelepçe ile getirilmiş, adliye dönüşünde de yürütme üyemiz Metin Yılmaz, Vatan Emniyet Müdürlüğü'nde çıplak arama dayatmasını kabul etmemesiyle birlikte kamerasız ve karanlık bir odada işkence görmüş ve yürümekte zorlandığına dair bilgi vermiştir" dedi.

'GÖZALTILAR DEVAM EDİYOR'
36 kişinin bu işkencelere karşı açlık grevine başladığını ifade eden Mavlay, açlık grevinde bulunan arkadaşlarına su ve şeker verilmeyerek işkencenin sürdürüldüğü kaydetti.

'ARKADAŞLARIMIZI SERBEST BIRAKIN'
HDP'nin gençlik meclislerinin çalışmaları iktidara yakın medya organları ve yargı tarafından kriminalize ve yasadışı olarak lanse edildiğinin altını çizen Mavlay, meşruiyetlerini ve haklılıklarını halktan aldıklarını belirtti. Mavlay, yıldırmaya yönelik gözaltı ve tutuklama operasyonlarına rağmen bir adım dahi geri atmadan mücadeleye devam edeceklerini vurgulayarak, hükümete arkadaşlarının serbest bırakılması çağrısında bulundu.