30 Eylül 2024 Pazartesi

HDP Gençlik Meclisi: Faşizmin kabusuyuz

HDP 15. Olağan Kongresi'nde slogan attıkları gerekçesiyle Antalya HDP Gençlik Meclisi üyesi 8 kişinin gözaltına alınması protesto edildi. Faşizmin tüm saldırılarına örgütlü ve daha güçlü yanıt verileceği kaydedildi. 

Antalya'da 8 gencin gözaltına alınmasına ilişkin basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, "AKP-MHP faşist iktidarı şunu iyi bilsin ki gençlik olarak mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz" denildi.

Antalya'da "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla yürütülen bir soruşturma kapsamında bu sabah çok sayıda eve baskın düzenlendi. Baskınlarda HDP Gençlik Meclisi üyesi 8 kişi gözaltına alındı. Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen gençlerin, HDP'nin 15 Olağan Kongresi'nde slogan attıkları gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya Gençlik Meclisi, 8 gencin gözaltına alınmasını Attalos Heykeli önünde yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti. "Gözaltılar bizi yıldıramaz. Biji berxwedana ciwanan" yazılı pankartın açıldığı eyleme, HDP Antalya İl Eşbaşkanı Ahmet Kaya da destek verdi.

Basın metnini okuyan Botan Artuç, "Kan kaybeden faşizm ne yapacağını bilemez bir şekilde saldırıyor ve her saldırısı elinde patlıyor. AKP-MHP faşist iktidarı şunu çok iyi bilsin ki gençlik olarak mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Gözaltılar da dahil hiçbir saldırıya boyun eğmeden, her saldırıya örgütlü mücadeleyle karşılık vereceklerini ifadene eden Artuç, "Bu saldırılar şunu gösteriyor ki biz yurtsever gençler faşizmin korkulu rüyasıyız. O halde gençlik kabusunuz olmaya devam edecek ve bulunduğu her yerde faşizmin uykularını kaçırmaya devam edecektir. Örgütlenerek ve büyüyerek geliyoruz" dedi.

Eylem, "Biji berxwedana ciwanan" sloganı ve alkışlarla sona erdi.