19 Eylül 2024 Perşembe

HDP adayı Ağaoğlu'na özgürlük talebi

Kadınlar, tutuklu bulunan HDP İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Gülsüm Ağaoğlu'nun serbest bırakılmasını istedi.
Tekirdağ'da düzenlenen Newroz kutlamasındaki konuşması nedeniyle tutuklanan HDP MYK üyesi ve İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Gülsüm Ağaoğlu'nun serbest bırakılması talebiyle Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapıldı. 
 
"Gülsüm Ağaoğlu'ya özgürlük" pankartının açıldığı eyleme, HDP Grup Başkanvekili ve Ankara milletvekili adayı Filiz Kerestecioğlu, yazar-dilbilimci Necmiye Alpay ve çok sayıda kadın katıldı.
 
Kerestecioğlu, yaptığı konuşmada, Ağaoğlu ile 1980'li yıllardan beri beraber mücadele ettiklerini belirtti. 
 
Herkesin susturulmak istendiğini söyleyen Ağaoğlu, "Ancak 24 Haziran'dan sonra biz arkadaşlarımızı cezaevlerinden alacağız" dedi. 
 
Ortak acıkmayı okuyan yazar Necmiye Alpay, Gülsüm Ağaoğlu'nun şeker ve tansiyon hastası olduğunu ve ilaçlarına erişmekte zorluklar yaşadığını söyledi. 
 
Alpay, OHAL'le birlikte artan baskılarla çok sayıda muhalif kadının özgürlüğünden yoksun bırakıldığını, siyaset yapma, dünyayı iyileştirme haklarının ellerinden alındığını ifade etti. 
 
Ağaoğlu'nun barışa ilişkin düşüncelerini aktardığı için tutuklandığına işaret eden Alpay, "Barış istemek, barış için mücadele etmek suç değildir. İnsan olmanın gereğidir. 68 gündür tutuklu olan arkadaşımız ciddi sorunlar yaşamaktadır. Gülsüm Ağaoğlu derhal serbest bırakılmalıdır" dedi. 
 
Açıklamanın ardından kadınlar Galatasaray Postanesi'nden Ağaoğlu'na kart gönderdi.