23 Eylül 2024 Pazartesi

HDP 7 büyükşehirde aday göstermeyecek

HDP'nin Antep, Urfa, Adana, Ankara, Mersin, İzmir ve İstanbul'da büyükşehir belediye eşbaşkan adayı göstermeyeceği açıklandı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP), hafta sonu Genel Merkez binasında üst üste gerçekleştirdiği Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarında, yerel seçimlerde batı illerine dair izleyecekleri stratejiyi belirledi.
 
ADAY ÇIKARILMAYACAK YERLER BELİRLENDİ
 
Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre toplantılarda alınan kararda; Antep, Urfa, Adana, Mersin, İzmir ve İstanbul kentlerinde büyükşehir belediye eşbaşkan adayı gösterilmeyecek. Ankara'da ise aday gösterilip gösterilmeyeceğinin ise tartışıldığı öğrenildi.
 
İLÇELERDE ADAY ÇIKARILACAK
 
HDP, aday göstermediği büyükşehirlerin birçok ilçesinde kendi adayını çıkaracak. Mersin'in Akdeniz ve İstanbul'un Şişli ilçesi gibi yerlerde aday gösterecek.
 
KONYA VE İLÇELERİNDE ADAY ÇIKARILACAK
 
Toplantılarda alınan kararlardan bir diğeri ise Konya ve ilçelerinde aday çıkarılması. Alınan kararlara göre, HDP Konya Büyükşehir ile Cihanbeyli ve Kulu ilçelerinde aday çıkaracak. Konya'nın diğer ilçeleri içinse tartışmaların sürdüğü belirtildi.
 
EGE'DE ADAY ÇIKARMA EĞİLİMİ VAR
 
Ege Bölgesi için yürütülen tartışmalarda ise Aydın, Muğla, Balıkesir, Manisa, olmak üzere, birçok ilde aday çıkarma eğiliminde.