20 Eylül 2024 Cuma

HDP 1 Eylül mitingine davet etti

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla birçok ilde miting yapacak olan HDP, çalışmalarına başladı. Diyarbakır ve Adana'da HDP milletvekillerinin katılımı ile bildiri dağıtımı yapılırken halk HDP heyetini coşkuyla karşıladı.
1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla çok sayıda ilde miting yapacak olan Halkların Demokratik Partisi (HDP), Diyarbakır ve Adana'da milletvekillerinin katılımı ile bildiri dağıttı.
 
HDP Diyarbakır İl Örgütü, HDP milletvekilleri İmam Teşçıer, Saliha Aydeniz, Semra Güzel, Dersim Dağ'ın yanı sıra HDP İl Eşbaşkanları Şerif Çamcı, Filiz Buluttekin, DBP İl Eşbaşkanları İbrahim Çiçek ve Naşide Toprak bildiri dağıtarak halkı mitinge davet etti.
 
Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesinde başlayarak esnafı ziyaret eden heyet, Bağlar, Sur ve Yenişehir ilçelerinde halkla bildiri dağıtarak mitinge alanına davet etti.
 
Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesine'e bağlı Şehitlik semti Hewsel mahallesinde semt pazarı ve esnafı gezerek bildiri dağıtan vekiller, yapılan sohbetlerde 1 Eylül Dünya Barış Günü'nün önemine dikkat çekti. Halkın yoğun ilgi ve coşkusu ile karşılaşan vekiller, ayrıca Kahvehanelere ve iş yerlerine tek tek girerek halkla konuştu. HDP Milletvekillerinden Dersim Dağ, HDP İl Eşbaşkanı Şerif Camcı ve beraberindeki parti çalışanları Sur ilçesinin Gazi ve Melik Ahmet Caddesinde bulunan esnaflara 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne katılım broşürleri dağıtıp mitinge davet etti.
 
ADANA'DA MİTİNG ÇALIŞMASI STARTI
 
HDP Adana il örgütü, 1 Eylül Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilecek barış mitingi için esnaf ziyareti gerçekleştirerek, broşür dağıttı. Adana Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçe mahallesi Oba caddesinde yapılan bildiri dağıtımına HDP milletvekilleri Kemal Peköz ve Tülay Hatimoğluları, HDP İl Eşbaşkanları ve yöneticileri, HDP PM üyeleri Abdulselam Demirkan ve Nazım Kök katıldı.
 
1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve sendikalardan oluşan Emek ve Demokrasi Platformu'nun Adana'da düzenleyeceği Atatürk Parkı'nda yapılacak. "Faşizme darbelere ve savaşa karşı demokrasi ve barış istiyoruz" şiarıyla yapılacak olan miting için Adana Valiliği'ne başvuru yapıldı. Valilik, başvuruya olumlu yanıt verdi.  Bu kapsamda, 1 Eylül Cumartesi günü saat 17.00'da barış etkinliği düzenlenecek.