6 Ekim 2024 Pazar

HDK Tuzla Meclisi'nden Filistin ile dayanışma eylemi

İsrail'in Filistin'e dönük saldırısını protesto eden HDK Tuzla Meclisi, direnen halkların karşısında hiçbir gücün duramayacağını vurguladı.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Tuzla Meclisi, siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarını Tuzla'nın Aydınlı Mahallesi'nde protesto etti.

"Siyonist İsrail işgaline son. Tüm anlaşmalar iptal edilsin. Direnen Filistin halkı kazanacak" pankartının açıldığı eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da katıldı.

Eylemde konuşan HDP Milletvekili Piroğlu, dünya halklarına katliamcı politikalara karşı İsrail'i boykota çağırdı. Halklara direnişinin elzem olduğunu söyleyen Piroğlu, "Biliyoruz ki, halkların acısından ancak aynı acıyı yaşayan ve hisseden halklar anlar. Zulüm eninde sonunda bitecek. Savaş politikaları ve emperyalizm yenilecek, direnenler kazanacak" dedi.

Ardından basın açıklamasını okuyan HDP Tuzla Meclisi Eşsözcüsü Fikriye Sarıgül, Filistin topraklarının bölünemeyeceğine dikkati çekerek, direnen halkların karşısında hiçbir gücün duramayacağını belirtti. Sarıgül, "Emperyalistlerin bu hamleleri asla Ortadoğu'da istikrarı sağlayamamıştır. Bu topraklarda siyonizme ve gerici devletlere karşı mücadele yıllardır devam etmektedir. Bu düğümün çözümü asla emperyalistlerin dayattığı parçalanmış Filistin ve parçalanmış Ortadoğu değildir. Bu düğüm ancak bağımsız Filistin ve bağımsız birleşik Ortadoğu'yla olacaktır. Yıllardır bu topraklarda sömürgeci, işgalci saldırılarına ve Türk devletinin saldırılarına da direnişle cevap verilmiştir" diye konuştu.

Ezilen halkların özgürleşmeden kimsenin de özgür olamayacağını vurgulayan Sarıgül, dayanışma çağrısında bulundu.