21 Eylül 2024 Cumartesi

HDK Kadın Meclisi'nden gözaltılara tepki

Diyarbakır'da 9 Ekim gecesi gözaltına alınan siyasetçilerin ve gazetecilerin serbest bırakılmasını isteyen HDK Kadın Meclisi, "Kurumsal faşizmini daha da perçinleştirmek isteyen AKP-MHP savaş koalisyonu, kadın özgürlük mücadelesinin karşısında kaybetmeye mahkûm olacaktır" dedi. HDP Kadın Meclisi, Diyarbakır'da gerçekleşen polis baskınlarına ve gözaltılara tepki gösterdi, "AKP-MHP koalisyonunun saldırılarına daha güçlü bir kadın özgürlük mücadelesi ile yanıt vereceğiz" dedi.
 
Yazılı bir açıklama yapan HDK Kadın Meclisi, 9 Ekim'de yapılan baskınlara ilişkin "Operasyon adı altındaki bu saldırıyla AKP-MHP savaş koalisyonu kadınların siyasette var olmalarına, kadın kazanımlarına tahammülsüzlüğünü bir kez daha ortaya koymuştur" yorumunu yaptı.
 
Kadın siyasetçilere yönelik bu saldırıyı kabul etmeyeceğinin altını çizen HDK Kadın Meclisi, şunları kaydetti: "HDP Kadın Meclisi olarak belirtmek isteriz ki meşruiyet zeminini başta kadınlar olmak üzere milyonların iradesinden alan partimize yönelik saldırı kampanyaları ile kurumsal faşizmini daha da perçinleştirmek isteyen AKP-MHP savaş koalisyonu,  kadın özgürlük mücadelesinin karşısında kaybetmeye mahkûm olacaktır. Gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır."