21 Eylül 2024 Cumartesi

HDK Emek Meclisi: İşçilere saldırı emri verenler istifa etmelidir

Havalimanı işçilerinin direnişine destek açıklaması yapan HDK Emek Meclisi, işçilerin taleplerinin derhal kabul edilmesini isteyerek işçilerin en insani ve meşru taleplerine karşı operasyon düzenleyen ve bu emri verenlerin istifa etmesi gerektiğini belirtti.
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Emek Meclisi havalimanı işçilerinin gözaltına alınması ile ilgili yazılı açıklama yaptı. HDK Emek Meclisi işçilerinin taleplerinin derhal karşılanmasını ve gözaltılar serbest bırakılmasını istedi.
 
"Havuz medyasında işçilerin yaşadığı temel sıkıntılardan çok magazine dönüştürülmeye çalışılan ve sık sık 'acaba adı ne olacak' şeklinde gündeme gelen 3. Havaalanı kronikleşmiş sorunların çözümsüzlüğü ile işçilerin gündeminden asla düşmedi" denilen açıklamada iş cinayetleri, uzayıp giden yemek kuyrukları, yağmur altında binlerce işçinin saatlerce servis beklemesi, servis araçlarının yetersiz oluşu, koğuşlarda tahtakurularının varlığı, yemeklerin az verilmesi, taşeron firmaların ücretleri ödenmemesi gibi işçilerin yaşadıkları sorunlara değinildi.
 
DİRENİŞİ BASKIYLA BASTIRMAK DEVLET GELENEĞİ
 
"Daha öncede çeşitli zamanlarda benzer sorunlardan kaynaklı irili ufaklı birçok eylem ve etkinliğe sahne olan 3. Havaalanı baskıcı OHAL rejiminin fiili durumuna karşı ülkede farklı sektörlerde de farklı sorunları yaşayan işçilerin ortak sesini dile getiriyor" denilen açıklamada, güvencesizlik, taşeron çalıştırma, iş cinayetlerinin rekor düzeyde sahibi olan AKP iktidarı her zaman yaptığı gibi meseleleri çözmek, işçileri dinlemek, temel insani hakları vermek, maddi sıkıntıları gidermek için sorumluluk alma yerine İga Firması Ceo'sunun yaptığı gibi baskı ve tehditle karşılık verdiği belirtildi.
 
SALDIRILAR KORKUNUN GÖSTERGESİ
 
"İşçilerin en temel insani haklarını alma tavrı karşısında gazla copla saldıran gece saatlerinde bile yüzlerce polis Jandarma ile işçileri şantiyeden çıkarmamaya çalıştı. Onlarca akrep, onlarca TOMA, yüzlerce çevik kuvveti şantiyeye adeta düşmana savaş cephesi gibi konumlandıran bu baskı politikası sınıfın mücadele anlayışını nasıl ki daha dün cumartesi annelerinde yok edemediyse, bugün de 3. Havaalanı işçileri nezdinde yok edemeyecektir" denilen açıklamada, saldırıların egemenlerin işçilerden ve direnişlerinden duyduğu korkunun göstergesi olduğu kaydedildi.
 
DAYANIŞMA GÜÇLENDİRİR
 
"Gözaltılar derhal serbest bırakılmalı, işçilerin talepleri derhal kabul edilmelidir. İşçilerin en insani ve meşru taleplerine karşı operasyon düzenleyen ve bu emri verenler istifa etmeli ilgili kişiler yargılanmalıdır" denilen açıklamada, bugün saat 19.00'da Kadıköy/Kalkedon'da yapılacak eyleme katılma ve işçilerle dayanışmayı büyütmeye çağrısı yapıldı.