20 Eylül 2024 Cuma

HDK-Avrupa'dan 701. hafta çağrısı

HDK-Avrupa, Cumartesi annelerinin 701. buluşmasına destek için Avrupa kentlerinde 1 Eylül Cumartesi günü eylem yapacaklarını duyurdu, herkesi eyleme davet etti.
Halkların Demokratik Kongresi-Avrupa (HDK-Avrupa), Cumartesi annelerinin 701. buluşmasına destek için Avrupa kentlerinde 1 Eylül Cumartesi günü eylem yapacaklarını duyurdu.
 
Yazılı bir açıklama yapan HDK-Avrupa, geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşen polis saldırısını hatırlattı. Kayıp ailelerine yönelik saldırının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla gerçekleştiğine dikkat çeken HDK-Avrupa,  şunları belirtti: "Kameralar önünde gerçekleşen polis saldırısı, gözaltılarla sürdü. 82 yaşındaki Emine anamıza, analarımıza ve insanlarımıza yönelik bu saldırıyla yetinmeyen Süleyman Soylu katili, gözaltında kaybettikleri canlarımızı ve analarımızı 'terörist' ilan etti. Bununla da tatmin olmayan eli kanlı faşist bakan Soylu, analarımıza hakaret etti. Soylu, diktatör Erdoğan ve gözaltında kaybetme politikasının parçası olan katiller, gözaltında katlederek kayıplar zincirine ekledikleri her bir canımızın hesabını er ya da geç vereceklerini unutmamalıdırlar."
 
"GALATASARAY MEYDANI ADALET ARAYIŞININ SİMGESİDİR"
 
Galatasaray Meydanı'nın "adalet" arayışının 23 yıllık simgesi olduğunun altını çizen HDK-Avrupa, "Analarımızın bitmeyen özlem ve bekleyişinin 23 yıllık adıdır. Galatasaray Meydanı analarımızın katillerden hesap sorduğu yerdir. Kayıp yakınlarının acılarını paylaştıkları, umutlarını büyüttükleri, çığlıklarını birleştirdikleri bir alandır" dedi.
 
Kayıplarının 701. haftada yine Galatasaray Meydanı'nda buluşacaklarına dikkat çeken HDK-Avrupa, açıklamasında şunları belirtti: "HDK-A olarak Avrupa’da yaşayan Türkiye ve Kürdistanlıları, yaşadığımız ülke halklarını 1 Eylül Cumartesi günü saat 12.00’de oturma eylemleri örgütlemeye, devlet terörüne karşı analarımızın adalet çığlığını sahiplenmeye ve büyütmeye çağırıyoruz."