6 Ekim 2024 Pazar

HDK Ankara Meclisi: Gözaltına alınanlar serbest bırakılsın

HDK Ankara Meclisi, İl Eş Sözcüleri Fikret Çalağan'ın gözaltına alınmasına ilişkin Tüm Bel-Sen Genel Merkez binasında basın toplantısı düzenledi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Ankara Meclisi, İl Eş Sözcüleri Fikret Çalağan'ın gözaltına alınmasına ilişkin Tüm Bel-Sen Genel Merkez binasında basın toplantısı düzenledi.

İHD, ESP, DAD, SYKP, HDP temsilcileri basın toplantısına destek verdi.

Toplantıda konuşan HDK Ankara Meclisi Eş Sözcüsü Emek Aytaç, HDK Ankara Eşsözcümüz Fikret Çalağan ve SES yöneticilerinden Bedriye Yorgun, Gönül Erden, Selma Atabey, Belkıs Yurtsever, Ramazan Taş, Erdal Turan, Rona Temelli'nin hukuksuzca gözaltına alındığını söyledi.

20 Mayıs'ta Mamak'ta Mayıs şehitleri anmasına polisin saldırdığı ve aralarında HDK İl Yürütme Kurulu üyesi Hasan Altun'un da olduğu 13 kişinin gözaltına alındığını hatırlatan Aytaç, polisin gözaltına almakla yetinmeyip ev baskınlarıyla evlerinde hukuksuzca arama ve veri toplama işlemi gerçekleştirdiğini kaydetti.

Aytaç, "Mafya liderleri, uyuşturucu baronları, şaibeli siyasiler hakkında yargı yolunu çalıştırmayan iktidar bu kirli çarkın ortakları ve yürütücüleridirler. Halkların her geçen gün yoksulluğa mahkum edildiği bu dönemde devletin tüm olanaklarının mafya-çete liderlerine peşkeş çekildiği buralardan akıtılan kirli paranın nasıl pay edildiğinin deşifre olduğu bu süreçte halkların demokratik sesinin baskılarla yıldırılamayacağını bir kez daha deklare ediyoruz" diye konuştu.

Yaşamın her alanına saldıran iktidarın politikalarına karşı alternatif politikalarla mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyen Aytaç, "Halkların ortak sesi Halkların Demokratik Kongresi olarak, 'yeni yaşam' ağlarını hayatın her alanında örmeye devam edeceğiz" diye belirtti.

Ardından söz alan HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemilioğlu ve İHD Ankara Şube Eşbaşkanı Fatin Kanat, gözaltıların serbest bırakılmasını istedi.