20 Eylül 2024 Cuma

HDK-Almanya: Cumartesi Anneleri'ne yapılan saldırıyı kınıyoruz

HDK-Almanya, Cumartesi Anneleri 700. haftasında İçişleri Başkanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla gerçekleşen saldırıyı kınayan açıklama yaptı.
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Almanya, Cumartesi Anneleri 700. haftasında İçişleri Başkanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla gerçekleşen saldırıya kınayan açıklama yaptı.
 
HDK-Almanya açıklamsında "Cumartesi Anneleri 700. haftasında yine aynı inanç ve kararlılıkla Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi. Faşist bakan Soylu'nun talimatıyla sadece evlatlarının akıbetini soran annelere polis vahşice saldırarak onlarca insanı gözaltına aldı. 23 yıldır aynı meydanda olan Hasan Ocak'ın annesinin de gözaltına alınması tüm dünyada ibretle izlendi. HDP vekillerine ve Hrant Dink'in oğluna uygulanan şiddet Türkiye'nin nasıl bir bataklığa battığının göstergesi oldu" dedi.
 
Evlatlarının en azından bir mezarı olsun diyen 60-70 yaşındaki annelere karşı yapılan bu saldırıyı kınayan HDK-Almanya, "Bizler Almanya'da yaşayan Türkiye ve Kürdistan halkları olarak 700 haftadır süren adalet arayışının bir parçası olduğumuzu ve 701. haftada da yine aynı kararlıkla Cumartesi Anneleri'nin yanında olacağımızı beyan ediyoruz" diye kaydetti.
 
Tüm duyarlı insanları 701. haftasında yine meydanlara çağıran HDK Almanya, "Kayıpların akıbeti belli olana kadar o alanlardan ayrılmayacağımızı tekrar ediyoruz. Kayıplarımızdan vazgeçmek yada vazgeçeceğimizi beklemek insanlığın kaybetmesi demektir. Biz kayıplarımızı isteyeceğiz, ateşli bir sabırla, dizginsiz bir inançla" diye belirtti.