20 Eylül 2024 Cuma

HBDH'den Bodrum'da eylem

Bodrum'un Dereköy tatil beldesinde faşist şahsa ait geri dönüşüm merkezi ve bir halı fabrikasının Kemal Pir Milisleri tarafından sabotaj tekniği ile ateşe verildiğini duyuran HBDH, " Tecrit ve işkence ortamı devam ettikçe bizler de 'Laz Kemal'in selamı' olup halk düşmanlarından her an her yer de hesap sormaya devam edeceğiz" dedi. 

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Kemal Pir Milisleri, Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir faşiste ait olduğunu belirttikleri geri dönüşüm merkezi ve halı fabrikasını sabotaj tekniğiyle ateşe verdiklerini duyurdu.

14 Temmuz ölüm orucunda ölümsüzleşenler anısına yapıldığı belirtilen eyleme ilişkin şu açıklama yapıldı: "6 temmuz günü saat 15.00 sularında Bodrum'un Dereköy tatil beldesinde faşist şahsa ait geri dönüşüm merkezi ve bir halı fabrikası Kemal Pir Milisleri tarafından sabotaj tekniği ile ateşe verildi. 14 Temmuz ölüm orucu direnişçileri anısına gerçekleştirilen eylemde her iki hedef de imha edilmiş yüksek maddi hasar tespit edilmiştir. Soykırımcı faşist TC devleti Kürt halkını, işçi ve emekçileri, devrimcileri, demokrat ve iktidara muhalif kesimleri siyasi ve askeri saldırılar gerçekleştirerek tasfiye etmeyi planlıyor. Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerinde yıllardır devam eden ağırlaştırılmış tecrit, Türkiye ve Kürdistan cezaevlerinde devrimcilere ve siyasi tutsaklara karşı uygulanan faşizm ve işkencenin boyutu her geçen gün artmaktadır.

"Bu yok etme saldırıları özgürlük için büyük bedeller vermiş devrimci halk hareketi karşısında sonuç alamayacaktır. Teslimiyete karşı direniş çizgisini büyüten 14 Temmuz tarihi direniş ruhu her günü serhıldanlarla geçen halkımıza, Kürdistan'ın her yerinde işgal ve soykırım saldırılarına karşı fedaice savaşan gerillanın direnişine dağlarda ve şehirlerde ki gerilla ve milis ordumuza ilham olmaya güç vermeye devam ediyor. Tecrit ve işkence ortamı devam ettikçe bizler de 'Laz Kemal'in selamı' olup halk düşmanlarından her an her yer de hesap sormaya devam edeceğiz! Yaşasın HBDH! Yaşasın birleşik mücadelemiz! 14 Temmuz ölüm orucu şehitleri ölümsüzdür! Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız!"