20 Eylül 2024 Cuma

HBDH milislerinden operasyonlara karşı eylem

HBDH Şêxmus Milazgir milisleri, Kürdistan'daki siyasi ve askeri operasyonlara karşı Kocaeli'de iki fabrikaya eylem düzenlediklerini açıkladı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Şêxmus Milazgir milisleri, Kürdistan'daki askeri ve siyasi operasyonlara karşı Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde 2 eylem düzenlediklerini açıkladı.

'KARTEPE'DE İKİ FABRİKA ATEŞE VERİLDİ'
Milisler tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"🔹20 Haziran öğlen saatlerinde Kocaeli'nin Kartepe ilçesi Uzunçiftlik'te bulunan Cem Mutfak Üretim Fabrikası Şêxmus Milazgir milisleri tarafından ateşe verildi. Eylemde fabrika ve içerisinde üretime hazır ham madde büyük oranda zarar gördü.
🔹20 Haziran'da akşam saatlerinde yine Kartepe Ertuğrul Gazi Mahallesinde bulunan Trakya Sanayi Sitesinin deposu Şêxmus Milazgir milisleri tarafından ateşe verildi. Geri dönüşüm olarak kullanılan depo ve çevresi büyük zarar gördü.

Soykırımcı faşist Türk devleti elindeki bütün imkanları kullanarak Kuzey Kürdistan'da gerillaya karşı askeri operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Medya Savunma Alanlarında da durum farklı değildir. Özgürlük gerillası karşısında savaşamayan işgalci ordu askerleri çareyi yasaklı gazlar kullanarak ve binlerce askerin yanı sıra işbirlikçilerin katılımıyla operasyonlar düzenlemekte buluyor. Biliyoruz ki Kuzey Kürdistan'da devam eden askeri operasyonlara karşı özgürlük gerillası sonuna kadar direnecektir.

'OPERASYONLAR SON BULANA KADAR EYLEMLERE DEVAM EDECEĞİZ'
Türkiye ve Kürdistan halkları başta olmak üzere gençler ve devrimciler bu imha ve inkar saldırılarına karşı fedaice savaşan kahraman gerilla güçlerinin direnişini yalnız bırakmayacaktır. Birleşik mücadelenin neferleri olarak işgalci ve faşist Türk devletini uyarıyoruz; Kürdistan'daki askeri ve siyasi operasyonlar son buluncaya kadar Türkiye metropollerinde misillime eylemlerine devam edeceğiz. Faşist AKP-MHP çete rejimin halklar üzerindeki kirli planlarına doğrudan veya dolaylı destek veren her şey milislerimiz hedefi olacak."