20 Eylül 2024 Cuma

HBDH Medeni Yıldırım Milisleri İkitelli'de bir fabrikayı ateşe verdi

HBDH milislerinden 1 Haziran atılımını selamlamak için İstanbul İkitelli'de eylem yaptı. Bir fabrikayı ateşe verdiklerini duyuran milisler yaptıkları açıklamada, "Kürt özgürlük hareketinin tasfiye edilmek istenmesi ve Ortadoğu'ya yapılacak müdahalelerin önünün açılması açısından başlayan topyekun saldırılara karşı ve Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın esareti karşısında meşru savunma temelinde harekete geçen özgürlük gerillası 1 Haziran atılımı ile cevap olmuş hamleye halkın katılımıyla devrimci halk savaşı süreci başlamış ve günümüzde kahramanlık çizgisinde fedaice direnen bir gerilla gücü açığa çıkmıştır" denildi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Medeni Yıldırım Milisleri, 23 Mayıs sabahı İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir tekstil fabrikasının deposunu ateşe verdi.

Deponun kül olduğu bilgisinin yer aldığı açıklamada, fabrikada milyonlarca lira zarar oluştuğu belirtildi.

HBDH Medeni Yıldırım Milislerinin eylemlerine ilişkin açıklamasında şu ifadeleri yer verildi: "1 Haziran atılımı 20. yılına girerken Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın tutsaklığı 25. yılında derinleştirilmiş sistematik tecritle birlikte devam etmektedir. Kürt özgürlük hareketinin tasfiye edilmek istenmesi ve Ortadoğu'ya yapılacak müdahalelerin önünün açılması açısından başlayan topyekun saldırılara karşı ve Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın esareti karşısında meşru savunma temelinde harekete geçen özgürlük gerillası 1 Haziran atılımı ile cevap olmuş hamleye halkın katılımıyla devrimci halk savaşı süreci başlamış ve günümüzde kahramanlık çizgisinde fedaice direnen bir gerilla gücü açığa çıkmıştır.
"Türkiye ve Kürdistan halkları nasıl ki Gezi direnişi ve ardından Rojava devriminde faşist-gerici düşman güçlerine karşı mücadele edip kazanımlarını koruduysa, yeni dönemde de Dersim'den İzmir'e, Amanoslardan Zap'a halkların demokratik ortak yaşam umutları için savaşan gerillasının etrafında kenetlenmeli yine zindanlarda işkence ve tecrit koşullarında direnen devrimci tutsakların onuruna sahip çıkmalı ve şehirlerde faşist-katliamcı AKP-MHP rejimine karşı Wan direniş ruhuyla ayaklanmalıdır. Yaşasın Gezi direnişi! Yaşasın 1 Haziran devrimci atılımı! Yaşasın halkların birleşik devrim mücadelesi!"