6 Ekim 2024 Pazar

HBDH, Mardin'de MOİL istasyonuna sabotaj eylemi gerçekleştirdi

HBDH, Mardin'in Yalımköy girişinde bulunan MOİL yakıt istasyonuna sabotaj eylemi düzenlediğini duyurdu. Eylem sonucunda istasyonda büyük çapta maddi hasar meydana geldiği belirtildi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), 19 Mayıs günü Mardin'in Yalımköy girişinde bulunan MOİL yakıt istasyonuna sabotaj eylemi düzenlediğini duyurdu.

Mayıs şehitleri anısına gerçekleştirildiği belirtilen eyleme ilişkin açıklama yapan HBDH, "Eylemimizin sonucunda istasyon tümden imha olmuş ve büyük çapta maddi hasar meydana gelmiştir" denildi.

Açıklamada "Faşist Türk devleti bir yandan gerilla alanlarına dönük işgal operasyonları gerçekleştirirken bir yandan pandemi bahanesi ile faşist polis-bekçi terörü ile toplumu adeta rehin almaya çalışmaktadır. Son dönemde çürümüş ve yozlaşmış olan faşist AKP-MHP iktidarı kendi arasında büyük bir çatışmaya girerek yok olma ile yüzyüze kalmıştır. Bugün ortaya çıkan birleşik mücadele iradesi faşist rejimi kesin yenilgiye uğratacaktır. Dağlarda gerilla güçlerimizin darbeleri ile korkuya kapılan Türk sömürgeciliği metrepollerde de milislerimizin eylemleri ile büyük bir yılgınlık ve çaresizlik yaşamaktadır. HBDH milisleri olarak, birleşik gerilla mücadelesindeki ruhu açığa çıkaran tüm gençlik yapıları mücadele saflarına! Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi'ne seferber olalım" diye kaydedildi.