20 Eylül 2024 Cuma

HBDH gerilla Mehmet Ali Kasırga'yı andı

HBDH Ortak Komutanlığı yaptığı açıklamada Barış Mustafa Kalafat'ı (Mehmet Ali Kasırga) andı.
Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Ortak Komutanlığı yaptığı açıklamada Barış Mustafa Kalafat'ı (Mehmet Ali Kasırga) andı.
 
HBDH Ortak Komutanlığı, "11 Ağustos günü Dersim-Pülümür'de yaşanan çatışmalarda ölümsüzlüğe uğurladığımız Atakan Mahir ile aynı birlikte yer alan Mehmet Ali yoldaş, düşmanın yoğun saldırıları karşısında yoldaşlarıyla birlikte büyük bir direniş sergileyerek ölümsüzleşmiştir" dedi.
 
Kasırga şahsında "Dersim-Pülümür şehitlerini" anan HBDH, "hareketimizin bileşenlerinden DKP'nin kadro ve üyelerine, BÖG'ün yiğit militanlarına, taraftarlarına ve ailesine başsağlığı diliyoruz" diye ekledi.
 
Kasırga'nın çok küçük yaşlardan itibaren devrimci mücadele içerisinde yer aldığı ve Çerkes halkına mensup olduğunu belirten HBDH, şu bilgileri verdi: "Mehmet Ali yoldaş, aynı zamanda BÖG'ün kuruluşunda aktif yer almıştır. Rojava'da da bir çok cephede bulunan ve DAİŞ çetelerine karşı mücadelede aktif yer alan Mehmet Ali yoldaş, Türkiye-Kuzey Kürdistan devrimi perspektifi doğrultusunda HBDH Ortak Komutanlığımızın bir bileşeni olarak yönünü Türkiye-Kuzey Kürdistan'a çevirerek mücadeledeki kararlılığıyla bizlere örnek olmuştur."
 
"Faşizme en radikal cevabı HBDH savaşçılarının vermesinin faşizmi çılgına çevirdiğini" ifade den HBDH Ortak Komutanlığı "Hiçbir baskıcı yönetim ve devlet biçimi, adı ne olursa olsun halkların kahredici nefretinden kurtulamaz, kurtulamamıştır, kurtulamayacaktır" diye belirtti.