24 Eylül 2024 Salı

HBDH: Direnişin zaferi için görev başına

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), açlık grevi direnişine ilişkin açıklama yaptı, "Direnişin zaferi için görev başına" dedi.
Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Yürütme Komitesi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride karşı sürdürülen açlık grevine ilişkin açıklama yaptı.
 
Çetin bir mücadele sürecinden geçildiğini belirten HBDH, "Büyük bir  krizin politik ve ekonomik bütün etkileri içerisindeki faşist devlet, egemenliğini sürdürebilmek için elindeki her türlü baskı ve zor yöntemiyle halklarımız üzerinde dizginsiz bir terör estiriyor" dedi.
 
İktidarın halklar üzerindeki terörüne rağmen halkların iradesinin kırılamadığını belirten HBDH, "Başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olmak üzere devrimci tutsaklar üzerindeki tecride karşı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan Açlık Grevi Eylemi, zindanlarda ve dışarda  binlerce eylemcinin kararlı adımlarıyla sürüyor. Faşizm, tecrit uygulamalarıyla zindan duvarlarının ardına gömmeye çalıştığı devrimci tutsakların görkemli başkaldırısıyla bir kez daha sarsılıyor" diye belirtti.
 
Açlık grevi eyleminin taleplerinin bütün ezilenler ve emekçiler tarafından sahiplenilmesi gereken haklı ve meşru talepler olduğunun altını çizen HBDH, şunları kaydetti: 
"Açlık grevi eylemcilerinin kararlı yürüyüşleri ve zindanlarda yapılan feda eylemleriyle devam eden, birleşik devrimin ileri bir cephesini temsil eden bu süreç kritik bir aşamaya girmiştir. Bu aşamada, başta bileşenlerimiz ve örgütlü güçlerimiz olmak üzere tüm halklarımız ayağa kalkmalıdır. Sesimiz açlık grevcilerinin sesi olmalı, eylem ve etkinliklerimizle bu ses toplumun bütün kesimlerine ulaşmalıdır."
 
"Hiçbir mücadele biçimini reddetmeden, geliştirilecek bütün eylemliliklerle desteği büyütmek ve eylemin sonuca ulaşması için bu sürecin bir parçası olmak bugün en ivedi görevimizdir" diyen HBDH, "Bizler biliyor ve inanıyoruz ki, bedenlerini silah edip faşizmin üstüne yürüyenlerin, tecridin kırılması faşizmin yıkılması parolasıyla öne atılanların cüretli yürüyüşü mutlaka hedefine varacak, zafere ulaşacaktır" diye belirtti.
 
HBDH, halkların mücadelesi ile "tecridi kıracağını, faşizmi yıkacağını" vurguladı.