20 Eylül 2024 Cuma

Hayvan katliamına karşı mücadele sürüyor

Sokakta yaşayan köpeklerin kirli bir siyasete alet edilmek istendiğini ancak buna izin vermeyeceklerini belirten Yaşam İçin Yasa İnisayatifi, asılsız kuduz ve saldırı haberleriyle halkın kin ve düşmanlığa sevk edildiğini vurguladı. 

Hayvanların katledilmesini ön gören yasaya karşı hayvan hakları savunucularının eylemleri sürüyor. Bugün Maslak'ta bulunan Tarım İl Müdürlüğü önünde açıklama yapan Yaşam için Yasa İnisiyatifi, "uyutma" adı altında hayvanların öldürülmek istenmesine bir kez daha karşı çıktı. "Toplayamazsın, hapsedemezsin, öldüremezsin" pankartının açıldığı eylemde, sık sık "AKP elini hayvanlardan çek" ve "Sokaktayım yanındayım" sloganları atıldı.

Aylardır toplatılan köpeklerin yasaya uygun bir şekilde aşılanıp, kısırlaştırılıp, alındıkları yere bırakılmasını isteyen İnisiyatiften Ahmet Caner Altay, kuduz pozitif vakalarına yönelik raporların da derhal halka sunulmasını istedi. Sokakta yaşayan köpeklerin "kirli bir siyasete" alet edilmeye çalışıldığını söyleyen Altay,  "Onların yaşam hakkını siyasetinize malzeme edemezsiniz. Hiçbir canlıyı sizin merhametinize bırakmayacağız. Tüm canlılar için en temel hak olan yaşamı savunmak için buradayız. Merhamet maskesi takarak öldürülmelerine sözde karşı çıkarak, halkın gözü önünde veya kapalı kapılar ardında işkence ile öldürdüğünüz köpekler olduğunu biliyoruz" diye belirtti.

Daha sonra konuşan Ebru Elgöç, köpeklerle ilgili kuduz ve saldırı haberlerinin asılsız olduğunu vurguladı. Elgöç, "Asılsız saldırı ve kuduz haberleriyle yurttaşlar arasında korku salmaya çalışan, parayla tuttukları trol çeteleri ve derneklerle halkı kin ve düşmanlığa sevk eden, yalnızca hayvanları değil, hayvanseverleri ve hak savunucularını da canavarlaştırıp hedef haline getiren iktidar, bakanlıklar ve valilikler cevap vermelidir. Bugüne kadar neredeydiniz" diye sordu.

Elgöç, "Yıllardır Türkiye'nin damarlarına işlemiş olan bu sorumsuz, kurnaz ve tetikçi anlayışı temizleyene kadar her birimiz ses çıkarmalı, gerçek faillerden hesap sormalıyız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından eylem son buldu.