22 Eylül 2024 Pazar

'Hayatlarımız kimsenin pazarlık aracı olamaz'

İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine karşı Adana'da yapılan eylemde, kadınların hayatlarının kimsenin pazarlık aracı olmayacağı belirtildi.

DİSK, KESK, TMMOB, Adana Barosu, Adana Tabip Odası, "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" şiarıyla Atatürk Parkı'nda basın açıklaması yaptı.

Ortak basın açıklamasını okuyan Adana Barosu Kadın Merkezi Koordinatörü Avukat Sinem Tanrısınatapan, Aladağ'da yurtlarında devlet eliyle gönderilen kız çocuklarının yanarak can verdiği, çocuk istismarlarının yaşandığı ve erken yaşta zorla evlilikleri olağan sayan tarikatların İstanbul Sözleşmesi kararı için Cumhurbaşkanı'na teşekkür ettiğinin altını çizdi. Kadınların hayatlarının kimsenin pazarlık aracı olmadığını vurgulayan Tanrısınatapan, "Temel hak ve özgürlükleri ortadan kaldırmaya yönelik gördüğümüz bu girişim karşısında herkesi bu mücadeleye destek vermeye ve dayanışmaya çağırıyoruz. Anayasanın 104'üncü maddesi gereği temel hak ve özgürlüklere ilişkin Cumhurbaşkanı kararnamesi çıkarılması hukuka aykırıdır" dedi.

"İstanbul Sözleşmesi ve hayatlarımız kimsenin oyuncağı ya da pazarlık aracı değildir. Türkiye Cumhuriyeti laik bir hukuk devletidir" diyen Tanrısınatapan, "İstanbul sözleşmesi yürürlükte olup, uygulanmaya devam edecektir. Temel hak ve özgürlükleri ortadan kaldırmaya yönelik gördüğümüz bu girişim karşısında herkesi bu mücadeleye destek vermeye ve dayanışmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.