20 Eylül 2024 Cuma

Hatimoğulları ve Bakırhan Urfa belediyelerini ziyaret etti

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile beraberindeki heyet, Iğdır ve Urfa'da belediyelerini ziyaret etti, belediye emekçileriyle bayramlaştı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun ve beraberindeki heyet Iğdır, Halfeti ve Doğubeyazıt Belediyelerini ziyaret etti.

Bakırhan ve beraberindeki heyet, Iğdır Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Nuri Güneş ve Nejla Kum, Halfeli Belediyesi Eşbaşkanları Yaşar Sarıtaş ve Yıldız Tendik Parin, Doğubeyazıt Belediyesi Eşbaşkanları Kenan Alkan ve Aygül Aşan'ı ziyaret etti.

Iğdır Belediyesi ziyaretinde konuşan Bakırhan, "Iğdır önemli bir kent. Bu bölgenin Çukurovası'dır. Tarım, hayvancılık ve meyveciliğin yapıldığı merkezlerden biridir. Kötü yönetimler sebebiyle, özellikle kayyım dönemiyle birlikte çoraklaştı çölleşti. Çözüm süreci döneminde insanlar burada yatırım yapma umuduyla geldi, Iğdır dışarıdan göç aldı. Üretim sahaları açıldı. Ne zaman ki iklim değişti, insanlar yeniden yönünü göçe batıya döndü. Iğdır Belediyesi ilk dönem bizim örnek gösterdiğimiz belediyelerden biriydi. Sistem budur. Kayyımı getiriyor, kazanamadığı belediyeleri gasp ediyor. Bir biçimiyle talan ediyor. Ve gerçekten üretimin, zenginliğin, ticaretin, sınır ticaretinin yapılması gereken bir yer olmasına rağmen, işte yoksulluğu yaşıyor. Buna itiraz ediyoruz. Yerel yönetimlerimiz kadınların üretime katılmasını teşvik ederek, buradan ürünleri değerlendirerek, ihraç ederek, ürünlerin boşa gitmemesi adına pazarlanması gibi birçok şey yapılacak burada" dedi.

Bütün bunları yapabilmek için öncelikle bu kayyumcu anlayışı, zihniyeti durdurmak gerektiğini söyleyen Bakırhan, "Hiç gündemde yokken, iki defa kayyımcı anlayış ciddi bir yenilgi almasına rağmen Hakkari'ye kayyım atadılar. Bir soruşturmayı gerekçe gösterdiler. Hakkari halkı bu kayyımcı anlayışa büyük bir ders verdi. İtirazını koydu. Çok önemliydi. Biz kesinlikle ne pahasına olursa olsun belediyelerimizin halklarımızın evi olmasını sağlayacağız. Adil, eşit hizmet sunmasını sağlayacağız. Bir gasp girişimi durumunda da belediyelerimizi sahipleneceğiz. Hakkari'de yaptık. Bu dayanışmayı yaygınlaştırarak Hakkari'yi yeniden gerçek sahiplerine, halkın seçmiş olduğu iradeye teslim edilmesi için sahipleneceğiz. Sizlere söz veriyoruz. Bu halkın bizlere vermiş olduğu onuru, hizmet etmek için değerlendireceğiz. Kayyımcı anlayışa diyoruz ki halk karşı çıktı. Bir daha bu yanlışı yapmayın dedik. Bütün halklarımıza çağrı yapıyoruz, varsa bir eksiklik, bir yanlış, bir hukuksuzluk mahkemeler ortadadır. Ama ben Iğdır halkının, Hakkari halkının, Van halkının iradesini tanımam derlerse kusura bakmasınlar bir daha buna asla izin vermeyiz. Ne pahasına olursa olsun. Van ve Hakkari tepkisini ortaya koydu. Halkın sahip çıktığı bu mevziler birilerine mesaj olmuştur. Biz hırsızlık yapmıyoruz, halkın parasını çarçur etmiyoruz. Bizim belediyeceilik anlayışımızda halka hizmet var. Herkes razıdır" ifadelerini kullandı.

Eş Genel Başkanımız Tülay Hatimoğlulları, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve beraberindeki heyet Bilecik İlçe binasını, Halfeti, Suruç ve Bozova Belediyelerini ziyaret etti.

Hatimoğulları ve beraberindeki heyet Halfeti Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Karayılan ve Saniye Bayram, Suruç Belediyesi Eşbaşkanları Ayten Kaya ve Müslüm Baran, Bozova Belediyesi Eşbaşkanlarımız Aygül Kapıkayalı ve İsmail Yıldız'ı ziyaret ederek belediye personeliyle bayramlaştı.

Ziyaretlerde konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, "Bütün olanaksızlıklara rağmen şikayet etmeyeceğiz. Biz kendi olanaklarımızı yaratarak, hizmeti üretmek zorundayız. İster belediyemiz olsun ister olmasın her yerde kayyım politikalarına karşı cevap olacağız. Kayyımın sadece DEM Parti'nin sorunu olmadığını herkes biliyor. Geçmişe kıyasla tepkileri gayet olumlu olarak görüyoruz" dedi.