20 Eylül 2024 Cuma

Hatimoğulları 'İradeye Saygı Yürüyüşü'ne katıldı

Hakkari Belediyesine kayyum darbesinin birinci ayında Marmara ve Ege'den başlayan "İradeye Saygı Yürüyüşü"ne DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da katıldı. Hatimoğulları, "Bizim irademizi çalmaya çalışan, irade gaspı yapan, siyasi darbe yapan bu anlayışa karşı Türkiye'nin dört bir yanında eylemlerimiz, etkinliklerimiz, demokratik zemindeki mücadelemiz her yerde devam ediyor" dedi.

Ege ve Marmara'dan 30 Haziran günü başlayan "İradeye Saygı Yürüyüşü" 8. gününde. Yürüyüş yarın Hakkari'ye ulaşacak.

Bugünkü yürüyüşe Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da katıldı.

HATİMOĞULLARI: SANDIKTAN ÇIKAN İRADEYE SAYGI DUYUN
Zap Vadisi'nde devam eden yürüyüşte konuşan Hatimoğulları, halkın iradesine saygı gösterilmesini istediklerini söyledi. Kayyumcu zihniyetin sandıktan çıkan iradeye saygı duymayarak Hakkari'ye kayyum atadığını kaydeden Hatimoğulları, "Bizim irademizi çalmaya çalışan, irade gaspı yapan, siyasi darbe yapan bu anlayışa karşı Türkiye'nin dört bir yanında eylemlerimiz, etkinliklerimiz, demokratik zemindeki mücadelemiz her yerde devam ediyor" dedi.

YÜRÜYÜŞÜN FİNALİ YARIN HAKKARİ'DE VERİLECEK
Yürüyüşün finalinin yarın Hakkari'de verileceğini söyleyen Hatimoğulları, taleplerini sıraladı: "Seçilmişlere saygı duyun, sandıktan çıkana saygı duyun. Seçilmiş belediye eşbaşkanımızı haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevine koydular. Bir kez daha yineliyoruz; Hakkari Belediye Meclisinin seçmiş olduğu Viyan Tekçe derhal belediye başkan vekili olarak atanmalıdır. Bu talebimiz gerçekleşene kadar mücadelemiz devam edecek. Bunun için mücadele eden bütün yürüyüşçü arkadaşlarımın emeğine sağlık. Mücadele ede ede, direne direne kazanacağız."