20 Eylül 2024 Cuma

Hapishaneye TEM polislerinden baskın

Karabük T Tipi Hapishanesinde tutsakların koğuşlarına 14 Haziran’da TEM şubesi polisleri baskın yaptı ve 10 saat aradı. 

Karabük T Tipi Kapalı Hapishanesine 14 Haziran’da TEM şube ekipleri tarafından baskın düzenlendiği ve 10 saat arama yapıldığı öğrenildi. Mezopotamya Ajansı’nda yer alana habere göre savcılık kararıyla yapılan arama sırasında ise tutsakların el yazmalarına, Kürtçe hikaye-öykü çalışmaları, dergi, kitap, ailelerine ait rehber ve adres notlarına el konuldu.

Ayrıca hapishanede birçok tutsağın tahliyesinin engellendiği de belirtildi. İnfazlarını tamamlamalarına rağmen tahliyeleri engellenen tutsakların isimleri şöyle: Mehmet Sarılatın, Aydın Kudat, Abdurrahman Güner, Ali Koç, Mustafa Karakaya, Ejder Doğan, Abdullah Ok ve Adem Oktay.

Tahliyeleri engellenen 30 yıllık tutsakların isimleri ise şöyle: Hakkı Aygün, M. Şirin Taşdemir, Kadri Akkoç, Hasan Öğüt, Ali Haydar Elyakut, Muhuttin Pirinççioğlu ve Halil Temel.

Kamuoyuna çağrıda bulunan tutsaklar ve aileleri, bu uygulamanın bir an önce son bulmasını istedi. Aileler, hukuksuzluğun devam etmesi durumunda hapishane önünde eyleme başlayacaklarını aktardı.