23 Eylül 2024 Pazartesi

Hapishane önünde Leyla Güven'in çıkışı bekleniyor

Leyla Güven'in tahliye kararının ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ile yabancı gözlemcilerin bulunduğu kalabalık bir grup Diyarbakır E Tipi Hapishanesi önüne geldi.
Leyla Güven'in tahliye kararının ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan ile HDP milletvekilleri, uluslararası gözlemci heyetten Norveç Kızıl Parti'den Johan Petter Andresen, Almanya Sol Parti'den Hakan Taş, Fransa Sol Parti Eşbaşkanı Danielle Simonnete,  Fransa Sol Parti Ulusal Sekreteri Jean-Christophe Sellin, Fransa Komünist Partisi Dış İlişkiler Sorumlusu Lydia Samarbakhsh, Fransa EgalCite Temsilcisi Sylvie Jan, Leyla Güven'in çocukları ve çok sayıda kişi Diyarbakır E Tipi Hapishanesi önüne geldi. 
 
CEZAEVİ ÖNÜNDE POLİS ABLUKASI
 
Hapishane kapısının önü ve çevresi zırhlı araçlarla polis ablukası altına alındı. Eş Genel Başkanlar, milletvekilleri ve yabancı gözlemciler, hapishane kapısı önüne geçmek istedi. Engellenmek istenen Buldan, Öztürk ve milletvekilleri, polis bariyerlerini aşarak hapishane kapısına gitti.
 
Hapishane önündeki polis ablukası sürerken, halk Leyla Güven'in tahliyesini bekliyor.
 
Öte yandan, Leyla Güven'in çıkışının gazeteciler tarafından görüntülenmemesi için hapishane kapısı polis otobüsleriyle kapatıldı.