23 Eylül 2024 Pazartesi

Hanau'da katledilen 5 genç için cenaze töreni düzenlendi

Almanya'nın Hanau kentinde ırkçı saldırıda katledilen Ferhat Ünvar, Mercedes Kierpacz ve Sedat Gürbüz'ün cenazeleri Almanya'da toprağa verildi. Gökhan Gültekin ve Fatih Saraçoğlu'nun cenazeleri Türkiye'ye gönderildi.

İkinci saldırının gerçekleştiği Kesselstadt'ta bulunan Heinrich Heine Schule'deki spor salonunda Ferhat Ünvar'ın ailesi, arkadaşları ve yakınlarının da bulunduğu çok sayıda kişi bir araya geldi.

Ünvar'ın fotoğraflarının yer aldığı bir masaya mumlar ve çiçekler bırakıldı. Katledilenler için dualar okunurken, salondan sık sık Kürtçe ağıtlar yakıldı. Daha sonra Hanau kent merkezinde mezarlığa gidildi. 

Ünvar'ın naaşı, merkezi mezarlık Haupfriedhof'ta binlerce kişinin katıldığı törenle gözyaşları içinde toprağa verildi. Hanau Belediye Başkanı Claus Kominsky yaptığı konuşmada ırkçı saldırıyı kınadı. Törende, ırkçı saldırının tüm yönleri ile aydınlatılması ve yükselen faşizme karşı tedbirler alınması talep edildi.

Taziyelerin kabul edildiği sırada ANF'ye konuşan Ünvar'ın annesi Serpil Temiz, "Lütfen başka gençler ölmesin. Gerçekten öbür gençler için çok korkuyorum. Bir şeyler yapılsın" dedi.

Irkçı saldırıda  katledilenlerden Mercedes Kierpacz için de tören yapıldı. Kierpacz'ın cenazesi Offenbach'daki Mülheim Hauptfriedhof Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Üç gencin cenaze namazları ise Hanau'nun merkezindeki Marktplatz'da kılındı.

Törenin ardından Sedat Gürbüz'ün cenazesi Frankfurt yakınlarındaki Dietzenbach kasabasında toprağa verildi.

Gökhan Gültekin ve Fatih Saraçoğlu'nun cenazeleri Türkiye'ye gönderildi.