23 Eylül 2024 Pazartesi

Hamaney: ABD'nin itibarını ve süper gücünü hedef aldık

İran lideri Ali Hamaney, Irak'taki ABD üssüne yapılan saldırıyı "ABD'nin itibarına ve süper gücüne yapılan bir saldırı" şeklinde niteledi. ABD Başkanı Trump ise "sözlerine dikkat et" ifadelerini kullandı.

İran'da sekiz yıl aradan sonra dün ilk kez kıldırdığı cuma namazı öncesi bir vaaz veren Din Lideri Ayetullah Ali Hamaney'in hedefinde, Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi öldüren ABD ve Başkanı Donald Trump vardı.

İmam Humeyni Musalla Camii'nde ve etrafta toplanan binlerce kişinin attığı "Amerika'ya ölüm" sloganları ve tekbirlerin ardından sözü alan Hamaney, İran'ın son 2 haftada acı ve tatlı maceralar yaşadığını ve bunların halk için de ders verici nitelikte olduğunu söyledi. Hamaney, "Ayn el-Esad Hava Üssü'ne gönderilen füzeler, ABD'nin haysiyetini hedef almıştır. Bu, ABD'nin süper gücüne yapılan bir saldırıdır. ABD, Suriye, Irak, Lübnan ve Afganistan'da direniş güçleri tarafından darbe alıyor ancak verilen bu güçlü cevap, ABD'nin itibarına yapılmıştır, ne yaparsa yapsın bundan kurtulamaz" dedi.

Hamaney, Devrim Muhafızlarının ABD üslerini vurmasının önemli günlerden bir tanesi olduğunu ve füzelerin atılmasının güç göstergesi olduğunu savunarak, "Bu saldırı askeri açıdan da önemliydi ancak daha önemlisi ABD’nin prestijine ve süper güç imajına darbe vurulmasıdır" ifadelerini kullandı.

TRUMP'TAN HAMANEY'E: SÖZLERİNE DİKKAT ET
Hamaney'in açıklamalarına ABD Başkanı Donald Trump'tan yanıt geldi. Twitter hesabından açıklama yapan Trump, "İran'ın sözde dini lideri, ki son dönemde o kadar da yüce değil, ABD ve Avrupa ile ilgili bazı kötü laflar etmiş. İran'ın ekonomisi kötü gidiyor ve halkı da acı çekiyor. O (Hamaney) sözlerine çok dikkat etmeli!" ifadelerini kullandı.