21 Eylül 2024 Cumartesi

Halkın Hukuk Bürosu davası yarın Silivri'de

Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının yargılandığı davaya bugün Bakırköy Adliyesi'nde devam edildi. Mahkeme, yarın ki duruşmanın Silivri'de görülmesine karar verdi.
Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının yargılandığı davaya bugün Bakırköy Adliyesi'nde devam edildi.
 
Sabah saatlerinde başlayan duruşmada ilk olarak Barkın Timtik söz aldı. İddianamede yer alan "kuryelik" suçlamasını reddeden Timtik, "Avukat hapishaneye girdiğinde kol saati dahi çıkartılır, dijital taşırsınız diye. Alınan kağıtlar sayılır gardiyanlarca, görüşme alanı hem izlenir, hem dinlenir. Sakıncalı bulunan avukatların görüşleri yasaklanır. Kurye diyorlar, mümkün mü?" dedi. 
 
Avukat Aycan Çiçek, Berkin Elvan davasının avukatlarından biri olduğunu hatırlattı, "Dosyamda 'Berkin'in vurulmasının ardındanbasın açıklamasına katıldı' yazıyor. Ben Berkin'in avukatıyım, Berkin için en az 100 tane basın açıklaması yaptım. Biz o dosyada iğneyle kuyu kazdık, hiçbir şey yoktu o dosyada" diye konuştu. 
 
Avukat Şükriye Erden iddianamede yer alan "Binin üzerinde gözaltı takibi yaptı" şeklindeki ifadeyi hatırlattı, "Yani avukatlık yaptığımı yazmışsınız" dedi.  Tutuklandıktan sonra da büroları üzerindeki baskıların devam ettiğine dikkat çeken Erden, "Bizimle boşuna uğraşıyorlar. Biz halkın avukatlarıyız" diye konuştu. 
 
Mahkeme heyeti, yarın ki duruşmanın Silivri kampüsünde görülmesine karar verdi.
 
Avukatlar karara itiraz etti.  Ancak itiraz reddedildi.
 
Sanık avukatlarınz ardından avukatları söz aldı. 
 
Avukat Several Ballıkaya, dosyadaki delillerin hukuk dışı olduğunun altını çizdi. "21 Mart 2017 tarihli bir fezleke var. Kim hakkında hangi tarihe başlatıldığı bilinmiyor. Bir itirafçı şüphelinin beyanlarına dayanarak soruşturma başlatılmış. Yani somut delil yok, sadece itirafçı beyanları var" dedi. Ballıkaya, işkence yapılarak alınan ifadelerin delil olamayacağını belirtti. 
 
Avukatların savunmalarının ardından duruşma yarına ertelendi.
 
Davanın görülmesine yarın saat 10.00'da Silivri Hapishanesi kampüsündeki duruşma salonunda devam edilecek.