23 Eylül 2024 Pazartesi

Halep ve İdlib'te yoğun çatışmalar yaşanıyor

Rusya ve Suriye ordusuna ait savaş uçakları Halep'te Türkiye'ye bağlı çetelerin bulunduğu bölgelere yönelik yoğun bombardıman gerçekleştirdi. Aynı zamanda Meret El-Nûman kentinde kontrolü sağlamak amacıyla Suriye ordusu Türkiye'ye bağlı çeteler arasında çatışmalar yoğunlaşıyor.

Halep ve Idlib'in semalarında savaş uçaklarıyla Türkiye'nin desteklediği çetelerin bulunduğu bölgelere yönelik hava saldırıları düzenleniyor.

Halep'in batısındaki Erîha, Seraqib, Cebel Erbeîn, Meret El-Nûman, Bara, Xan Sibil, Riwêha, Cerada, Xan Esel, Raşidîn, Kefernaha, Mensûra ve Dail, Halep'in kuzeyindeki Şohna, Keferhemra ve Lêremon bölgesi, Halep'in güneyindeki Xilsa, Himêra, Xan Tûman, Zurbê ve Zêtan Rusya'ya ait savaş uçakları tarafından bombalandı.

Suriye rejim güçlerine ait savaş uçakları ise Has, Meret Herme, Meirzêta, Meret El-Nûman kenti ve çevresini, aynı zamanda Seraqib beldesinin çevresini ve Halep'in güney ve batısında bulunan bölgeleri bombaladı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Suriye rejim güçleri Meret El Nûman kentinde kontrolü sağlamak için ilerlerken işgalci Türk devletine bağlı çeteler arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor."

Ayrıca Suriye rejim güçleri son birkaç saatte Seraqib beldesine birkaç km'lik mesafe kalacak şekilde ilerledi. Aynı zamanda Halep kentinin batısında bulanan bölgelerinde, Îksar El-Bîzar ve Suhefiyîn bölgelerinde de heriki taraf arasında yoğun çatışmalar devam ediyor.

Türkiye'ye bağlı çeteler tarafından işgal edilen Meret El-Nûman kentini ve çevresindeki M4 karayollarını kontrol altına almak amacıyla Suriye rejim güçleri yoğun bir şekilde saldırılar gerçekleştiriyor.