22 Eylül 2024 Pazar

'Haklı mücadeleniz biz kadınların da mücadelesi'

Adalet nöbetini sürdüren Emine ve Ferit Şenyaşar'a dayanışma ziyaretinde bulunan Eğitin Sen Urfa Şubesi; TJA Mersin ve Adana aktivistleri ile Harran Üniversitesi öğrencileri, Şenyaşar ailesinin haklı mücadelesinin yanında olduklarını kaydetti. 

Urfa Adliyesi önünde "adalet" talebiyle oturma eylemini sürdüren Emine ve Ferit Şenyaşar'a dayanışma ziyaretleri devam ediyor. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Urfa Şubesi, Harran Üniversitesi öğrencileri, Tevgera Jinên Azad (TJA) Mersin ve Adana aktivistleri dayanışma ziyaretinde bulundu.

Eğitim Sen Urfa Şubesi, Emine Şenyaşar'ın yürüttüğü "adalet" mücadelesinde haklı olduğu belirtti ve adaletin en yakın zamanda temenni etmesi dileğinde bulundu.

Öte yandan Emine Şenyaşar, kendisini ziyarete gelen Harran Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Nevşehir Üniversitesi öğrencilerine yaşadıklarını anlattı. Öğrenciler, Şenyaşar ailesinin mücadelesinin yanında olduklarını kaydetti.

'MÜCADELENİZ BİZ KADINLARIN DA MÜCADELESİDİR'
TJA Mersin ve Adana aktivistleri, Şenyaşar'ı Urfa Barosu'nun yakınında bulunan bir mekanda ziyaret etti. Ziyarete Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi üyeleri ve TJA aktivistleri katıldı. TJA aktivisti Bedriye Kuş, adaletin er yada geç yerine geleceğini ifade etti. Yaşananların hukuksuz olduğunu ve adaletin derhal yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan Kuş, "Biz her zaman Emine annenin yanında olmaya edeceğiz. Öte yandan bizler kadın kimliğimizle buradayız. Çünkü bizler Emine annenin neler yaşadığı tahmin edebiliyoruz. Senin verdiğin 'adalet' mücadelesi biz diğer kadınların da mücadelesidir" diye konuştu.