22 Eylül 2024 Pazar

'Haklarımızdan, hayatlarımızdan, İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz'

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını protesto eden Didim Kadın Platformu, "Haklarımızdan, hayatlarımızdan, İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" dedi.

Didim Kadın Platformu, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını protesto etti.

Didim Kent Meydanı'nde yapılan eylemde Didimli kadınlar "Haklarımızdan, hayatlarımızdan, İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz! Yaşamak ve yaşatmak için birlikte mücadeleye" dedi.

Eylemde basın açıklamasını okuyan Mehtap Bozkurt, her gün kadınların katledildiğini söyleyerek "Yapılması gereken Sözleşme'nin maddelerini hayata geçirebilecek politikalar geliştirmek ve uygulamaktır" dedi.

Bozkurt, "Sözleşmeyi feshetmek, açıkça daha fazla kadının, LGBTİ+'nın erkekler tarafından cezasız kalacağının garantisiyle öldürülmesi anlamını taşır. İstanbul Sözleşmesi'ni kendine bir tehdit olarak gören siyasi iktidarın baskıcı ve ataerkil isteklerine teslim olmayacağız. Biliyoruz ki kadın cinayetleri politiktir, yaşamın her alanında kadın mücadelesi ve kadın dayanışması ile eşit ve özgür bir toplumu hep beraber inşa edeceğiz. Yaşam hakkı için, özgürlük için vazgeçmiyoruz, kabul etmiyoruz" diye konuştu.