20 Eylül 2024 Cuma

Hakkari'den kayyum faşizmine karşı mücadeleyi büyütme çağrısı

DEM Parti Hakkari İl Örgütü, 13 Haziran'da yapılacak mitinge çağrı amacıyla yürüyüş düzenledi, açıklama yaptı. Açıklamada, "Şimdi Hakkari direnişini büyütme, kayyum faşizmine geri adım attırma zamanı" denildi.

Hakkari Belediyesine kayyum darbesine karşı direniş 7'nci gününde devam ediyor. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hakkari İl Örgütü, 13 Haziran'da kentte düzenlenecek "Belediyeler bizimdir gasba izin vermeyeceğiz" mitingine çağrı yaptı.

"AKP haksız kayyumlar hırsız", "Bijî berxwedana Colemêrg" sloganlarıyla düzenlenen yürüyüşün ardından DEM Parti il binası önünde açıklama yapıldı.

'SİYASİ BİR DARBE YAPILDI'
DEM İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut, Hakkari halkının iradesinin Mehmet Sıddık Akış ve Viyan Tekçe olduğunu vurguladı, "Partimiz tüm oy taşıma ve rüşvet gibi hile ve hurdalara rağmen belediyeyi kazanmıştır. 2019'da aday gösterilen kayyuma verdiği dersi 2024 seçimlerinde yineleyen onurlu Hakkari halkı iktidar ve küçük ortağını hezimete uğratmıştır. Bu hezimeti sindiremeyen iktidar yine kayyum darbesine başvurmuş ve demokrasiyi bir kez daha baltalamıştır" dedi.

AKP-MHP iktidarının ülkenin her tarafına yaydığı faşizmi gün geçtikçe derinleştirdiğini vurgulayan Armut, "Kürdistan'da sömürgecilik ve düşmanlık hukukunu sürdürmeye devam etmiştir. Kürt halkının iradesini yok sayan bu kayyum politikası bütünüyle siyasi bir darbedir. Toplum belediyeciliğine ve eşbaşkanlığa saldırıdır" dedi.

'DEMOKRASİ İÇİN HAKKARİ'YE YÜRÜYORUZ'
Faşizmin kayyum darbesine son vermenin tek yolunun halkın iradesine sahip çıkması olduğuna işaret eden Armut, "Hakkari halkı büyük bir direniş göstermiş ve direnişine devam edip bu irade gasbını geri püskürtecektir. 13 Haziran Perşembe günü saat 15.00'te Ulucami yanında bulunan alanda 'Belediyeler bizimdir gasba izin vermeyeceğiz' şiarıyla miting gerçekleştireceğiz. Tüm halkımızı mitinge katılmaya, iradesini savunmaya, çağırıyoruz. Türkiye ve Kürdistan'dan bütün halkımız Hakkari halkının omuzladığı direnişe 'Demokrasi için Hakkari'ye yürüyoruz' diyerek katılım sağlayacaktır" diye konuştu.

'ŞİMDİ DİRENİŞİ BÜYÜTME ZAMANI'
Belediyelere ve iradeye sahip çıkma çağrısı yapan Armut, "Gün bu topraklarda gasp siyasetine 'geçit yok' deme günü. Şimdi kayyum kararından geri adım atılması için direnişi yükseltme zamanı. Şimdi Hakkari direnişini büyütme, kayyum faşizmine geri adım attırma zamanı" diyerek halkı mitinge davet etti.

TEKÇE: 13 HAZİRAN GÜNÜ MİTİNGİMİZE DAVET EDİYORUZ
Ardından Hakkari Belediye Eşbaşkanı Viyan Tekçe söz aldı, "Gaspçı, kadın ve genç düşmanı kayyumlara karşı halkımızı 13 Haziran günü yapacağımız mitingimize davet ediyoruz" dedi.

Açıklama 10 dakikalık oturma eylemi ile devam ederken, DEM Parti Milletvekili Mahmut Dündar yaptığı Kürtçe konuşmada, "Biz, belediyelerimizi geri alana kadar buradayız ve irademize sahip çıkacağız. Halkımız da bu vesile ile iradesine sahip çıkmalı ve direnmelidir. Tüm halkımızı mitingimize bekliyoruz" dedi.

Açıklama "Berxwedan jiyane", "Direne direne kazanacağız", "Kayyum darbedir darbeye hayır" sloganlarıyla sona erdi.