25 Eylül 2024 Çarşamba

Hakkari'de irade gasbına karşı demokrasi nöbeti başlatıldı

Hakkari'de AKP'li milletvekili adayı Abdulmuttalip Özbek'in Valilik gibi kurumlarla görüşmesi ve oyların sisteme girişinde yaşanan müdahaleler nedeniyle Yeşil Sol Parti, kazandıkları 3 milletvekili hakkından birinin gasp edilmeye çalışıldığını belirterek demokrasi nöbeti başlattı.

Hakkari'de Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), resmi olmayan sonuçlara göre 95 bin 200 oy alarak kentten 3 milletvekilini çıkarma hakkı kazandı. Böylece Yeşil Sol Parti adayları Vezir Parlak, Öznur Bartın ve Onur Düşünmez kentin yeni milletvekilleri oldu.

Öte yandan AKP'nin Hakkari 1'nci sıra adayı Abdulmuttalip Özbek, yurt dışından gelen oyların sayımı tamamlanmadan vali İdris Akbıyık'la görüştü. AKP'li Özbek'in valinin yanı sıra Hakkari İl Jandarma Komutanları ve Polis Özel Harekat Müdürleriyle de görüşme gerçekleştirdiği öne sürüldü. 

Yeşil Sol Parti Hakkari milletvekili Vezir Parlak, yurt dışı verilerinin işlenmesine ilişkin İl Yüksek Seçim Kurulu'nu ziyaret ederek bilgi aldı. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Parlak, AKP'nin bir milletvekilini gasp etme amacıyla farklı kurumlar üzerinde bir arayışa girdiğini vurguladı. Parlak, şöyle devam etti: "Bugün bu kentte farklı arayışlar içerisinde bulunan AKP il ve ilçe yöneticilerini buradan uyarıyoruz. Valilik veya kamunun diğer kurumlarının gücünü arkasına alarak, halkın iradesini tekrardan gasp etmenin yol yöntemlerinin arayışları içerisinde olmasınlar. Bu halkın iradesine saygı göstersinler. Bugün ortaya atılan çok fazla iddia var ve bu iddialardan biri çok farklı yerlerde yaptıkları toplantılardan söz ediliyor. Halkımız bu toplantıları biliyor ve her şeyden haberdardır. Ne olursa olsun halkımız eğer böylesi bir irade gaspı gerçekleşirse hesabını soracaktır."

Hakkari'de Yeşil Sol Parti'nin açık ara farkla kazandığına işaret eden Parlak, "Tüm halkımızı iradelerini sahiplenmeye çağırıyoruz. Yurt dışı oyları sisteme girene kadar HDP İl binamızda bekleyişimiz sürecektir. Halkımızın iradesinin gasp edilmesine izin vermeyeceğiz" dedi. Yeşil Sol Parti Hakkari İl Örgütü, tüm oyların sisteme doğru bir şekilde işlenmesi için il binasında demokrasi nöbeti başlattı.