20 Eylül 2024 Cuma

Hakkari'de irade gasbına karşı birlikte mücadele çağrısı

Hakkari Belediyesi'nde kayyum darbesine karşı eylemler 5'inci gününde. Hakkari'de esnafı ziyaret eden DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, "Bizi tanımayanı biz hiç tanımıyoruz" dedi.

Hakkari Belediyesi'ne kayyum darbesine karşı esnafı ziyaret ederek iradesine sahip çıkma çağrısı yapan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar ve milletvekilleri, yoğun ilgiyle karşılandı.

Kayacanlar Caddesi üzerindeki esnafları ziyarette konuşan Uçar, "Hakkari halkı kendi iradesiyle belediye eşbaşkanlarını seçti. Ama belediye eşbaşkanımızı gözaltına alıp, ceza vererek tutukladılar. Bize verilen tüm bu cezalar AKP iktidarı ve şiddetinin vesikasıdır. Biz belediye eşbaşkanlarımızla halkımıza hizmet edeceğiz. Bir olursak kayyumu gönderebiliriz. Halkın iradesi kimi seçmişse belediye eşbaşkanları onlardır. Demokrasi ve özgürlük gelene kadar durmayacağız. Bizi tanımayanı biz hiç tanımıyoruz. Halkımızı yalnız bırakmayacağız" dedi.

AKP'ye ve kirli ittifakına belediyelerini vermeyeceklerini vurgulayan Uçar, "Savunmaya devam edeceğiz, kayyumu göndereceğiz. Birlikte mücadele etmeye devam" diye konuştu.

Esnaflar ise, kayyum darbesini kabul etmediklerini söyledi. Eşbaşkan ve milletvekilleri, ardından mahallelere giderek ziyaretler gerçekleştirdi.