20 Eylül 2024 Cuma

Hakkari'de halk sokağa döküldü

Hakkari'de yerine kayyum atanan belediye başkanı Mehmet Sıddık Akış hakkında 19 yıl 6 ay hapis cezası ve tutuklama kararı verilmesini protesto eden halk sokaklara döküldü.

3 Haziran'da gözaltına alınarak yerine kayyum atanan Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış hakkında 19 yıl 6 ay hapis cezası ve tutuklama kararı verilmesi sonrası Hakkari'de halk sokaklara döküldü.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Saray bütün halka savaş açtı" ifadelerini kullandı. Akış'ın Kürt halkı ve Türkiye halklarının onuru olduğunu ifade eden Hatimoğulları, "Kayyum irade gasbıdır, kayyum darbedir. AKP'nin darbesi tescillenmiştir" dedi.

DEM Parti heyeti, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır ile yüzlerce kişi, karar sonrası Hakkari sokaklarında yürüyüşe geçti. Polisler, DEM Partililere ve halka yoğun bir şekilde saldırırken, halk polis saldırısına karşı yürüyüşte ısrar etti.

Kent esnafı ise kepenk kapatarak kararı protesto etti. DEM Partili milletvekilleri, yoğun polis ablukası altında Hakkari Adliyesi önünde oturma eylemine geçti.