20 Eylül 2024 Cuma

Hakkari'de halk kayyum darbesini protesto ediyor

Hakkari'de halk kayyum darbesine karşı eylemlerini sürdürüyor. DEM Partililer uzun süre polis ablukasında tutulduktan sonra halkla kent sokaklarında yürüyüşe geçti.

Hakkari'de belediye eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış'ın gözaltına alınıp ve tutuklanması ve kayyum ataması sonrası halk kararı protesto etmeye devam ediyor.

Kayyuma karşı kentteki emek ve demokrasi güçleriyle buluşan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, toplantı sonrası esnaf ziyareti gerçekleştirmek istedi. Toplantının gerçekleştiği sokağı ablukaya alan polisler, DEM Partililerin çıkışını uzun süre engelledi.

Polisler ablukadan çıkmak isteyen DEM Partililere ve halka saldırdı. Kitle, "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganıyla ablukaya uzun süre direndi.

Polis kalkanlarının önünde ablukaya tepki gösteren DEM Partili milletvekilleri, siyasetçilere yönelik polis ablukasını tüm dünyanın gördüğünü söyledi.

Polis barikatı önünde uzun süren mücadele sonucu abluka kaldırıldı. Siyasetçiler, kitle örgütü temsilcileri ve Hakkari halkı "Berxwedan jiyane", "Hakkari uyuma, iradene sahip çık", "Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek" sloganlarıyla kent sokaklarında yürüyüş düzenledi.