20 Eylül 2024 Cuma

Hakkarı Belediyesi Eşbaşkanı Akış direnenleri selamladı

Gözaltındaki DEM Parti Hakkari Belediye Eşbaşkanı Akış, direnenleri selamladı. Akış'ın avukatı Ömer Akış ise Eşbaşkan Akış hakkında yandaş medyanın yalan haberler yaptığını söyledi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış, gözaltından direnenleri selamladı. 3 Haziran sabahı gözaltına alınan ve yerine kayyum atanan Akış, 24 saatlik görüş yasağının ardından avukatlarıyla görüştü. Kentteki direnişi selamlayan ve moralinin yüksek olduğunu belirten Akış, yaşananları "demokrasiye darbe girişimi" olarak nitelendirdi. Akış, gözaltına alındığı süreden bu yana irade gasbına karşı alanlarda olan tüm kesimlere selam gönderdi.

Öte yandan dosya hakkındaki gizlilik kararının devam ettiği belirtildi. Akış ile görüşen avukatlardan Ömer Akış, hükümet yanlısı medyada müvekkilleri hakkında çıkan haberlerin "yargıya etkilemek" üzere yapıldığını söyledi. Av. Akış, "Belediye Eşbaşkanımız Akış, Diyarbakır'da düzenlenen toplantı dönüşü geç saat olması nedeniyle Van'da kalmak zorunda kaldı. Sabah saatlerinde Hakkari'ye yola çıkmak üzere iken yapılan ev baskınıyla gözaltına alındı. Yandaş medya tarafından 'kaçacak iken yakalandı' iftiraları gerçeği yansıtmamaktadır. İktidar medyası ayrıca bizim bile ulaşamadığımız ve halen kısıtlılık olan dosyayla ilgili yalan bilgiler paylaşılıyor. Bu durum hedef gösterme ve yargıyı etkileme amaçlıdır. Eşbaşkan Akış, 5 Haziran'daki mahkemesine bizzat kendisi katılmak istediğini mahkemeye söyledi. Bunu dile getiren bir kişi neden kaçsın? Bu manipülasyonlara kimsenin inanmaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.